~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): no ja też nie wiem...
Lucjan ...do Niemiec??????? ...do tych Niemiec co to nie chcą nam wypłacić ''reparacji''?
do tych Niemiec co robią wszystko by zadusić polską gospodarkę?
do tych Niemiec co nakłaniają Unię by nakładać na Polskę kary?
do tych Niemiec co to wylali rtęć do Odry by sobie popłynęła pod Opole i tam narobiła szkód?
ło laboga ...;D
Janusz może się mylę , mój odbiorca - pośrednik płaci mi bardzo dobrze , a że doi niemiaszków z kasy i Euro przywozi do Polski to chyba dobrze .
Co za hipokryzja , praca dla Niemca cacy , zarabianie na Niemcach be .
Dopisane 07.06.2023r. o godz. 14:55:
Hipokryci zaatakujcie wszystkich rolników i przedsiębiorców eksportujących polską żywność do Niemiec .
Co Polska eksportuje do Niemiec?
Eksport mięsa drobiowego do Niemiec 268 mln EUR. Eksport soków owocowych( w tym najwięcej jabłkowych) do Niemiec 245 mln EUR. Eksport ryb wędzonych, przetworzonych do Niemiec 547 mln EUR. Eksport wyrobów cukierniczych, piekarniczych i czekolady do Niemiec 331 mln EUR.
Ile procent eksportu do Niemiec?
Polski eksport do Niemiec wzrósł o 15,6% r/r i wyniósł 87,7 mld euro w styczniu-listopadzie 2022 r., zaś import w tym czasie wzrósł o 22,5% r/r do 67,6 mld euro, podał Główny Urząd Statystyczny (GUS).
Gospodarka się rozwija , mamy co eksportować i na czym zarabia , nie jak za Tuska - piniędzy nie ma inie będzie .