~ napisał(a): ~ napisał(a): ~Bardzo dobra rada napisał(a): Dobre rady trzymaj dla Relicha, czopku i wazeliniarzu.
A ja Ci mówię, że tych czopków i wazeliniarzy to na jesień okaże się w gminie jakieś 70%. Tobie zostanie gderanie i obrażanie ludzi przy klawiaturze. pewnie tylko do tego się nadajesz
Dobrze ktoś cię rozpoznał. Jesteś 100%-owym dupolizem.
Do wyborów zostało pół roku z haczykiem, a wy nie macie nawet kandydata na burmistrza. Wymieniane są tu jakieś nazwiska, tylko czy oni o tym wiedzą. Zanim kogoś namówicie, a ten się zgodzi minie kolejny miesiąc. Taki kandydat musi przede wszystkim znaleźć sobie dobrych kandydatów na radnych we wszystkich obwodach. Takich, którzy poprzez swój autorytet przekonają do niego część tych dupolizów( jak wy to nas nazywacie), bo samymi przeciwnikami burmistrza nie wygra. Sam też musi mieć odpowiednią ilość czasu, aby pojeździć po ludziach i zebraniach wiejskich przekonywać do siebie elektorat. Dochodzą do tego kwestie finansowe, bo dobra kampania nie jest tania. A tak pojawi się ktoś na dwa miesiące przed wyborami, i będzie chciał wygrać na ładne oczy. dlatego napisałem 70%, a może więcej Nie jestem przeciwnikiem burmistrza, ale wiem, że brak demokratycznych ( równorzędnych dla wszystkich kandydatów) wyborów będzie zgubna dla naszej gminy. A wy nazywajcie mnie jak chcecie.