Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~pat niezalogowany
20 grudnia 2014r. o 23:02
Virgo napisał(a):
~pat napisał(a): Wirgo, a Ty jak uważasz,

Odpowiedź na postawione przez Ciebie pytanie , jest zamieszczona w moim komentarzu. ;)

Komentarz dotyczył najprawdopodobniej Polski i Rosji a mi chodziło również o Polskę i Ukrainę, a następnie Rosję i te dwa kraje. Chodzi mi o Twój stosunek do Ukrainy. :)
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~Iza niezalogowany
21 grudnia 2014r. o 15:43
„ … Unia Europejska już istniała, kiedy Europa była podzielona. Wtedy zachodnia Europa zgrywała całą Europę. Potem doszło do bardzo szybkiego rozszerzenia; państwa Układu Warszawskiego wstąpiły do UE. I pomimo obietnicy, że NATO zatrzyma się na Odrze, do Sojuszu zostały przyjęte Polska i państwa bałtyckie. Rosyjski system Putina odczuwa to jako coś straszliwego", zaznacza Grass.
Niemiecki noblista apeluje o zrozumienie dla lęków Rosji, która w jego opinii znajdzie się pod presją, gdy Gruzja i Mołdawia przystąpiłyby do NATO.
Grass przypisuje „histeryczne reakcje" Rosji, "pewnej agresywności" sojuszu Północnoatlantyckiego, który się coraz bardziej rozrasta. "Wolałbym, aby Niemcy, które powinny znać zagadnienia związane z Rosją, reagowały bardziej wstrzemięźliwie", powiedział niemiecki pisarz. …
http://www.rp.pl/artykul/28,1166453-Gunter-Grass---Trzecia-wojna-swiatowa-juz-sie-rozpoczela-.html
Appeasement pragmatyczny czy moralny ? ;)

Pozdrawiam :)
~pat niezalogowany
21 grudnia 2014r. o 19:24
Iza, czytałem te artykuły i mam nadzieję, że uda się nam Polakom wyjść z tej całej zadymy cało. I,że nie będziemy zmuszeni brać w niej udziału.
Ile mamy lat po II wojnie, po której musieliśmy odbudowywać cały kraj? To nie ma sensu, budowanie i burzenie. Komu to potrzebne?
W przyszłym roku są wybory parlamentarne i mam nadzieję, że zmieni się u nas władza, która nie będzie szukała konfliktu.
Ukraina musi spróbować rozwiązania pokojowego swojego konfliktu. Muszą zrozumieć, że Majdan się skończył, a kolejny gdzie zamiast koktajli Mołotowa używa się rakiet, do niczego dobrego nie prowadzi.
~pat niezalogowany
21 grudnia 2014r. o 19:26
Virgo; sorry za pomyłkę w Twoim nicku ;)
~Iza niezalogowany
21 grudnia 2014r. o 20:21
Pat, ja też mam nadzieję, że kraje, narody, ludzie wreszcie nauczą się rozwiązywać konflikty metodami pokojowymi :), że będą wzajemnie szanować suwerenne decyzje innych.

Pozdrawiam :)
6979
E
21 grudnia 2014r. o 20:45
~pat napisał(a): To nie ma sensu, budowanie i burzenie. Komu to potrzebne?

~Iza napisał(a): mam nadzieję, że kraje, narody, ludzie wreszcie nauczą się rozwiązywać konflikty metodami pokojowymi :)

Cieszę się, że mam do czynienia (czytania :)) z ludźmi, którzy myślą w tej kwestii podobnie jak ja :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
~pat niezalogowany
21 grudnia 2014r. o 20:58
E pierwszy raz Cię widzę w tym temacie ;)
6979
E
21 grudnia 2014r. o 21:06
Nie pamiętam, ale być może:) Nie czytam wszystkich tematów, ale gdy znajdę jakieś pozytywne wpisy, to "ręka mnie świerzbi", żeby je skomentować :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza