Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Pierwsze urodziny
~Zynio niezalogowany
12 marca 2014r. o 15:45
sentymentalny pan ma rację --w innych wypowiedziach
jest tak tłusto od wazeliny.które pozwalają bez mydła wejśc w d.....właścicielom ---podejrzewam,że piszą sami o sobie :P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 marca 2014r. o 16:40
~Dariusz.B napisał(a):
~Sentymentalny pan napisał(a): Ach, gdzie te czasy - lata 60-70-te gdy bolesławiecka inteligencja w "Starówce" na umór upijała się, gdy kuchnia restauracji pracowała "pełną parą". Było i co zjeść i czego się napić a o wolny stolik było bardzo trudno.

... po trzecie jeśli Panu dobra restauracja kojarzy się z nawaloną jak ruski plecak "Elytą" i kuchnia która podaje szybko byle jak i bez smaku to szczerze współczuje.... ale ku pokrzepieniu Pana serducha takie mety o ktorych Pan wspomina nadal gdzies istnieją , całe szczęście że już nie w Bolesławcu.....pozdrawiam Sentymentalnie wspominając Pikolo , Zacisze , Zajazd Śląski , Mikrus.... łza się w oku kręci....pewnie to Pana ulubione miejsca podróży sentymentalnych:)

Jeżeli ktoś bywał w dawnej Starówce w dziwnym towarzystwie, to mu się tak kojarzy.
Baru Zacisze z piwem, wódką i zakąską nie należy porównywać z eleganckimi restauracjami. To, że ktoś się upijał, to jego problem, a nie wina restauracji, czy posiłków.
Czy mieli przed wejściem prosić o świadectwo trzeźwości?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ja niezalogowany
12 marca 2014r. o 18:00
Powiem tak, kilkakrotnie byłam z dzieckiem na obiedzie, niestety dwa razy z rzędu otrzymałam zimny obiad, ziemniaki wystygły do tego stopnia, iż obiad był zwyczajnie niesmaczny. Za obiad zapłaciłam, jednakże poinformowałam kelnerkę o tym, że po raz kolejny przyniesiono mi zimne ziemniaki.., zaś to co usłyszałam to mnie nieco zszokowało, byłyśmy w porze obiadowej "mogłam powiedzieć to podgrzali by te ziemniaki" hehe, w mikrofali? ale byłyby smaczne nie ma co. Więcej tam nie pójdę. Dwie kelnerki /prócz P. Agnieszki/ bardziej były zajęte swoimi sprawami, niż obsługą klientów. Powinny pojść do wymiany.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Bodzio niezalogowany
12 marca 2014r. o 19:21
Kiedys w restauracjach zatrudnialo się profesjonalistów osoby ,o wysokiej kulturze osobistej,ktore szanowaly nawet pijaka.A zapach i smak potraw pozwalal ich swiezosc.Jak spytałem kelnerke ,czy morze jest slone od sledzi ,czy sledzie sa slone od morza.To mi odpowiedziala,ze od morza.Ale nasze to nie wiem chyba z wiadra.Jak z wiadra to chyba z Bobru ,chyba tak .Caly profesjonalizm obslugi.Bo sa za bardzo wymoczone stwierdzila.Po prostu zatrudnia się ludzi przypadkowych ,bo innych nie ma.Trudno znaleźć fachowca za 1200.00zl.Smacznego!!!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Zynio niezalogowany
12 marca 2014r. o 19:23
p.D,odpuść pan sobie ,dobra restauracja obroni się sama ,
złej nawet wazelina nie pomoże a świadectwo trzeżwości
przydało napewno nie klijentowi a wręcz przeciwnie pan
wie komu :>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 marca 2014r. o 22:56
zaś to co usłyszałam to mnie nieco zszokowało, byłyśmy w porze obiadowej "mogłam powiedzieć to podgrzali by te ziemniaki" hehe, w mikrofali? ale byłyby smaczne nie ma co.

a myślisz, ze przed ostygnięciem twoje ziemniaki było świeżo ugotowane?? no to cię rozczaruję - na 99% były odgrzewane w mikrofali świeżo ugotowane to tylko w "Kuchennych rewolucjach", w większości restauracji ziemniaki gotowane są w większej ilości rano a później mikrofala i jazda na stół
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 marca 2014r. o 22:59
Trudno znaleźć fachowca za 1200.00zl.

ciekawi mnie jedynie czy właściciele zaczęli wypłaca pracownikom wypłaty jednorazowo czy nadal w zaliczkach po 100zł dziennie, za taką wypłatę już to że klienci dostają zamówienie na stół jest sukcesem
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 marca 2014r. o 0:11
~ napisał(a): ciekawi mnie jedynie czy właściciele zaczęli wypłaca pracownikom wypłaty jednorazowo czy nadal w zaliczkach po 100zł dziennie, za taką wypłatę już to że klienci dostają zamówienie na stół jest sukcesem

100zl dziennie x 22 lub 24 dni to niezła wypłata.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Gerresheimer zaprasza