Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Grzybobranie

3453
#anielski nieaktywny
1 września 2014r. o 16:12
Witam dziś bylem za Dobrą na grzybach.. w godzine uzbierałem 2 wiadra ;)
Podgrzybki ;)
Zastanawia mnie jedno gdy czysciłem je w domu i przekrajałem nie które po przekrojeniu barwily na niebiesko.. Czy to normalne u podgrzybka?

I Like!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 września 2014r. o 16:28
anielski napisał(a): Witam dziś bylem za Dobrą na grzybach.. w godzine uzbierałem 2 wiadra ;)
Podgrzybki ;)
Zastanawia mnie jedno gdy czysciłem je w domu i przekrajałem nie które po przekrojeniu barwily na niebiesko.. Czy to normalne u podgrzybka?

Normalne,to właściwe dla podgrzybków ,że pod wpływem mechanicznego podrażnienia sinieją,stąd też bywają nazywane siniakami,jak nie wydzielają tej niebieskawej barwy to podobno nie sa podgrzybkami.
~ niezalogowany
1 września 2014r. o 16:34
~iluminati napisał(a): w środę będzie piękna pogoda do 20 stopni bezchmurnie,więc idę na grzyby(strawa dla biedoty;cyt :baba na 4 rowery)zapraszam wszystkich serdecznie. :)

Ja nie idę bo nie ma już grzybów [pożarł je wszystkie ubogi fotograf 3-ech złomów],tak ,że odradzam. :P
~iluminati niezalogowany
1 września 2014r. o 17:08
~ napisał(a):
~iluminati napisał(a): w środę będzie piękna pogoda do 20 stopni bezchmurnie,więc idę na grzyby(strawa dla biedoty;cyt :baba na 4 rowery)zapraszam wszystkich serdecznie. :)

Ja nie idę bo nie ma już grzybów [pożarł je wszystkie ubogi fotograf 3-ech złomów],tak ,że odradzam. :P
założe się o 70 ml łiskacza że mógłbym go z tobą wypić :*
~ niezalogowany
1 września 2014r. o 18:07
~iluminati napisał(a):
~ napisał(a):

Nie mógł byś :|
~iluminati niezalogowany
2 września 2014r. o 8:42
~ napisał(a):
~iluminati napisał(a):
~ napisał(a):

Nie mógł byś :|
szkoda wypije sam ;(
2210
#bajtek nieaktywny
2 września 2014r. o 8:49
Tylko same podgrzybki.....[img=1409640579_y37ok3f.jpg]
4061
#llezka nieaktywny
2 września 2014r. o 11:07
ma ktos grzybki na sprzedaż ? z chęcia kupię :) moje gg 12653794

llezka
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza