Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Grzybobranie

~ niezalogowany
5 września 2014r. o 17:59
~ napisał(a): już przestań z tym dębem bo to kłamstwo

No coś ty? Dlaczego kłamstwo :| Nie jest to żadne kłamstwo ,po prostu każdego roku ,w stosownym czasie zbieram pod tym dębem prawdziwki ,zawsze tam są,od świętej pamięci,wciąż się tam grzybnia rozmnaża i jest ich coraz więcej,oczywiście bez szału ,wiadrami nie zbieram ,[a ty pewnie chcesz wiadrami właśnie i sprzedać :D ] ,ale są i to jest co roczny pewniak ,,że na "bank" tam będą i jak przychodzi sezon to po prostu rosną i tyle,nie rozumiem czemu cię to dziwi i zarzucasz mi kłamstwo? :| Nawet można sobie w specjalny sposób na podwórku "zahodawać"grzybnię i mieć "swoje" grzyby,jednak pod moim dębem rosną w naturalny sposób z "własnej chęci",koszami nie targam,ale jak chcesz wiedzieć czy są i gdzie prawdziwki to ci odpowiadam : są pod moim dębem ,i tyle. :P

Zmoderowano 05.09.2014 godz.20:29 - powód: topposting (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~:) niezalogowany
5 września 2014r. o 21:15
Już są .

[img=1409944503_cy2fp9k.jpg]
~ niezalogowany
5 września 2014r. o 21:46
A to co znowu za trujaki? ;)

Zmoderowano 06.09.2014 godz.12:12 - powód: topposting (moderator)
3145
#hemi nieaktywny
5 września 2014r. o 22:41
Tak wygląda szybki 30 min wypad za miasto i zbiór grzybków oraz dalszy sosik z podgrzybków i kurek.
Sosik z cebulką,czosnkiem,śmietaną i koperkiem :)

[img=1409949706_ixjcgkk.jpg]

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~ niezalogowany
5 września 2014r. o 23:41
Ciężko strawne i jakoś nie wygląda estetycznie,już sobie wyobrażam tę śliskość ,brrr,ta straszna śluzowatość świeżych grzybów jest dla mnie nie do zniesienia,na sam widok mdli mnie,suszone ,w uszkach czy pierogach ,z dodatkiem mięsa czy kapustki jakoś dają się przełknąć ale takie śluzowate ,miękkie farfocle,o matko kaszląca,nigdy. :/ :|

Zmoderowano 06.09.2014 godz.12:13 - powód: topposting (moderator)
~ niezalogowany
6 września 2014r. o 2:19
hemi napisał(a): Tak wygląda szybki 30 min wypad za miasto i zbiór grzybków oraz dalszy sosik z podgrzybków i kurek.
Sosik z cebulką,czosnkiem,śmietaną i koperkiem :)

[img=1409949706_ixjcgkk.jpg]

jak dla mnie pychotka :)
~ niezalogowany
6 września 2014r. o 9:18
~ napisał(a): A to co znowu za trujaki? ;)

Opieńka miodowa . Zjedzona na surowo ,rzeczywiście jest trująca.
natomiast po obróbce termicznej ,staje się jednym z najsmaczniejszych grzybów występujących w naszych lasach.

Zmoderowano 06.09.2014 godz.12:14 - powód: topposting (moderator)
~ niezalogowany
6 września 2014r. o 12:20
to są te grzyby w końcu czy ich nie ma?? bo wybieram się i nie wiem czy mam jechać 100 kilometrów.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza