~no tak napisał(a): Pan Wolak ma się czym wykazać, i nie trzeba zadawać mu żałosnych pytań, by dowiedzieć się, jakie są skutki jego działalności: od lat udziela się społecznie - wystarczy przeanalizować jego pracę w domu dziecka, pracę dla dzieci z niezamożnych rodzin, pasję do rozwijania zainteresowań modelarstwem wśród dzieci i młodzieży, która zaowocowała nie tanią tandetną rozrywką, ale nie jednemu wybiła ona myśl z głowy o narkotykach, alkoholu, czy innych używkach. Pierwsza wykonana modernizacja zaplecza bloków mieszkalnych w naszym mieście (ul. Podgórna), to też zasługa Pana Wolaka, gdyby nie jego osobiste zaangażowanie i "wychodzenie po urzędach" problemu , to nie wiem, czy do dzisiaj byłaby ona wykonana. Także niech pan, panie pk, nie opowiada bzdur, tylko trzyma się konkretów, bo jak się zadaje żenujące pytania, to i szkoda na nie sensownie odpowiadać.
Śmierdzi mi to autoreklamą - ale skoro wdałem się w tą rozmowe to ją dokończę - nikt nie zabiera Panu Wolakowi tego co robi - nie jest jedynym w tym mieście który pomaga, pytanie proste - gdzie są pomysły na rozwój miasta? brak, jak ściągnąć młodzież do miasta? nie wie. Modelarstwo? niszowa sprawa ale jak najbardziej ciekawa - bardzo dobrze, że człowiek pomaga innym - ale po co pcha się do rady? Gadałem z moim faworytem - podał konkrety - zwiększenie budżetu na organizacje imprez sportowych w mosirze, zagospodarowanie dworca wschodniego, przeniesienie skateparku na stary odkryty basen - dobudowanie betonowych urządzeń dla deskorolkowców, co do pracy mojego kandydata - też z tego co mi wiadomo udziela się społecznie - wośp, organizacja imprez sportowych, działa chyba w 3 klubach i do tego jest strażakiem w OSP - to jest człowiek który powinien trafić na takie stanowisko - człowiek który odrazu podał same konkrety. Takie jest moje zdanie - dziękuję i dyskusje z mojej strony uważam za zamkniętą.