Ripo napisał(a): Tak sobie przejrzałem www urzędu pracy z ofertami i widzę że 90 % to wynagrodzenie 1680 brutto (minimalna krajowa) , po prostu żyć nie umierać za tyle miesięcznie :-)wymieniasz czasem te o...ne gacie na tym ryju,żygać mi się chce jak patrze na to zdjęcie,rwa że takie palanty po tym padole łażą.a czapke se na c.h.u.j.a nałóż.
a ja narzekam na swoje 2700, że to mało, teraz zaczne doceniać !
Zastosowana autokorekta
PanM napisał(a): Ewenement na światową skalę .
Nie przybywa miejsc pracy a maleje bezrobocie .
To cud godny wyświęcenia.
Pynchoon napisał(a):PanM napisał(a): Ewenement na światową skalę .
Nie przybywa miejsc pracy a maleje bezrobocie .
To cud godny wyświęcenia.
Błąd PanieM, nie cud a statystyka. PUP nie mówi o osobach szukających pracy, chcących pracować czy potrzebujących pracy, a o bezrobotnych, czyli tych co spełniają kryteria ustawowe i się zarejestrują. Przy czym proszę pamiętać, że bezrobotny to wcale nie oznacza niepracujący, ponieważ może mieć statut bezrobotnego i pracować na czarno albo w ogóle nie chcieć pracować.
Zatem statystycznie PUP podaje Panu prawdziwe dane, tak samo jak statystycznie Pan i Pana pies macie po 3 kończyny. Wszelkie wzrosty czy spadki jakiegokolwiek wskaźnika statystycznego mają się nijak do Pana rzeczywistej sytuacji.
PanM napisał(a): ... Tak też było do tej pory.
~klucz-nick napisał(a): wymieniasz czasem te okupczyne gacie na tym ryju,żygać mi się chce jak patrze na to zdjęcie,rwa że takie palanty po tym padole łażą.a czapke se na c.h.u.j.a nałóż.