~ napisał(a): dobrobyt w BC polega na pracy za minimalna nawet jak sie ma doswiadczenie i umiejetnosci. a tak na serio bezrobocie jest niskie bo bezrobotni wyjezdzaja. wiekszosc moich kolegow albo wyjechala za granice, albo do duzych miast. reszta sie nad wyjazdem zastanawia. w boleslawcu mozna wegetowac od 1 do 1 a mlodzi chca ZYC
Zastosowana autokorekta
~nina7 napisał(a):
Ostatnio rozmawiałam z Panią,która jeździ do opieki.Stwierdziła ,że nie będzie pracować w Polsce,bo tam zarabia 1000 euro na miesiąc.Na moje stwierdzenie,że miałam Tatę po wylewie i wiem,że to bardzo ciężka praca,Pani powiedziała cytuję"a co tam dziadek nakupczy,to nawet nie śmierdzi"
-miesiąc pracy 4000 zł,ale drugi miesiąc w domu czyli tylko 2000zł na miesiąc,
-praca 24h na dobę przez 30 dni w miesiącu daje 72o godz. razy 8 zł na godz.daje 5760 zł na miesiąc w Polsce.
-a do tego mąż nie pracuję bo po co "jak baba pracuje w Niemczech"
ŻĘ NA DA!!!
~Patryk Gorański napisał(a): Bezrobocie spada, bo ludzie przestali chodzić tam i się rejestrować. Chodzenie tam nie ma sensu, powinni zlikwidować ten urząd a jego funkcję powinny przejąć Gminy i Urzędy Miast.
Wszyscy bezrobotni powinni być objęci ubezpieczeniem i nie jest to jakaś łaska.
Tom tylko chodzi się i buty zdziera a praca tylko poprzez Agencję Pracy.
Utrzymujemy tylko zbędny twór i płacimy urzędnikom pensje, na które w zasadzie nie zarabiają.