Mój ojciec tez pracował kilkadziesiat lat w ciężkich warunkach. Nie zjeżdzał pod ziemię, ale pracując w cementowni był narażony na działanie związków chemicznych. Żadne przywileje mu się nie należały i emeryturę miał marną.
Dopisane 07.12.2014r. o godz. 15:46:
Jakby potrafili stać sami na nogach, to nie robiliby rozrób po sejmem.
Bardzo źle, że cementownia nie zadbała o swoich pracowników (chyba chodzi o "Podgrodzie").
Znam jednak takich, z cementowni na Śląsku, gdzie byli dobrze zaopatrzeni i zadbani przez pracodawcę.
Przykro mi z powodu Twojego Taty.
Dopisane 07.12.2014r. o godz. 15:56:
Bardzo źle, że cementownia nie zadbała o swoich pracowników (chyba chodzi o "Podgrodzie").
Znam jednak takich, z cementowni na Śląsku, gdzie byli dobrze zaopatrzeni i zadbani przez pracodawcę.
Przykro mi z powodu Twojego Taty.
Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Nie chodzi o pracodawców, tylko o rozwiązania systemowe, dzięki którym nieopłacalna praca górników jest finansowana przez budżet państwa. W innych sferach gospodarki nie ma czegos takiego, tam pracownik musi radzić sobie sam, bez względu na to jak ciężko pracuje.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.