Gdyby wszyscy mieli takie dodatki do pęsji to nikt by nie komentował i nie wnikał ile zarabia burmistrz,prezydent czy prezes.Myślę ze my wszyscy nato się zgadzamy dlatego mamy jak mamy.Radni moim zdaniem tez powinni miec płacone na godzinę jak większość w tym kraju.Mieli byśmy wtedy ludzi na stołkach którzy robią cos naczym się znają a nie bo kasa dobra😊 pozdrawiam.
Erupcja chamstwa, zawiści, głupoty i braków w wykształceniu - czytam wpisy tzw. internautów. Powtórzę za Lemem - "nie wiedziałem, że na swiecie jest tylu idiotów, dopóki nie otworzyłem internetu"
"Rząd zdecydował, by wynagrodzenia osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe utrzymać w 2015 r. na tegorocznym poziomie. Oznacza to, że nie zmieni się kwota bazowa, która od 2008 r. wynosi 1766,46 zł."
Z załącznika do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 9 lipca 2014 r. w sprawie wynagrodzenia pracowników samorządowych czytamy:
Wynagrodzenia zasadnicze burmistrza w gminie 15 tys. - 100 tys. mieszkańców wynosi 4500 - 6000 zł (nasz dostawał już 5500, teraz chce 5610. Gmina na dzień 31.12.2013 r. liczy 15108 mieszkańców, czyli ledwo się mieści w widełkach, gdyby spojrzeć na płace proporcjonalnie, odpowiadałaby gminie liczącej około 80 tys. mieszkańców).
Pani przewodnicząca w uzasadnieniu przemilczała fakt, iż dodatek funkcyjny jest dobrowolny. Proponuję 10% podwyżkę bazową i zabrać dodatek funkcyjny (oddać jak pozytywnie zakończy się spór o podatek w strefie)
~przyjdę jutro niezalogowany 7 grudnia 2014r. o 15:42
przeczytałem 2 artykuły, ten ze strony bolec.info i drugi z jednej z codziennych gazet. I ktoś nas w tej naszej gminie przez następne lata 4 będzie doił i to za te wszystkie suksesy z ośmiu ostatnich lat, bo dla porównania :
Robert Relich vs Robert Biedroń
gm. Nowogrodziec (ludność 15108) - miasto Słupsk (ludność 96871)
zarobki : 11328zł ; max 10500zł
Przy takich różnicach to sołtys np Kierżna powinien zarabiać z 45000 zł (ludność 289 )
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.