DP napisał(a): dziś Winnicki
...
mojego głosu nie dostanie
~~Pąsowa Krokosmia napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a):~~Pąsowa Krokosmia napisał(a): o każdej porze?
jakiś psychoterapeuta zapewne
Widzisz głupia Papugo , gdybyś był Mądrym i Odważnym człowiekiem to nie bał byś się mówić gdzie mieszkasz i jaki masz numer telefonu ... ale jesteś głupią Papugą i strach jest Twoim przeznaczeniem :D
Oczywiście dzwoniłem , ale Kolega Pysznogłówka nie odebrał . Zadzwonię jeszcze raz :)
kto chce ten ma numer telefonu do Falco
gdybyś ty był mądry dwa razy byś się zastanowił nad tym co tu wypisujesz a że widać co i jak piszesz jasno mówi ze jesteś durniem
to ze dzwoniłeś świadczy tylko o tym jak jesteś bezradny i jak panicznie szukasz tu poparcia
wbrew temu co sobie wyobrażasz jest tu wielu zbyt rozsądnych ludzi i masz na to nikłe szanse
DP napisał(a): ...
zapomniałam dać cudzysłów
przepraszam:)
DP napisał(a): Radykalizm jest w politycznej i medialnej cenie, bo od razu, gdy się pojawia, spycha konkurenta do defensywy, nakazuje się tłumaczyć i określać wobec wypowiedzianych na ostro słów i sądów. A jako że najchętniej lokuje się w sferze największych wartości i używa patosu, nie jest to łatwe. Bo jak wytłumaczyć, że podejmując konkretną decyzję, na przykład w sprawie służby zdrowia czy szkolnictwa, nie działa się przeciw społeczeństwu lub jakiejś jego grupie, kocha się kraj, nawet jeśli chce się rozmawiać z Rosją?
jestem zwolennikiem negocjacji(rozmów)
to właśnie one prowadzą do najlepszych rozwiązań
ucinanie rozmowy świadczy o potrzebie dominacji
a to jest złeDopisane 23.05.2019r. o godz. 19:50:up
~~Czerwona Dąbrówka napisał(a):DP napisał(a): Radykalizm jest w politycznej i medialnej cenie, bo od razu, gdy się pojawia, spycha konkurenta do defensywy, nakazuje się tłumaczyć i określać wobec wypowiedzianych na ostro słów i sądów. A jako że najchętniej lokuje się w sferze największych wartości i używa patosu, nie jest to łatwe. Bo jak wytłumaczyć, że podejmując konkretną decyzję, na przykład w sprawie służby zdrowia czy szkolnictwa, nie działa się przeciw społeczeństwu lub jakiejś jego grupie, kocha się kraj, nawet jeśli chce się rozmawiać z Rosją?
jestem zwolennikiem negocjacji(rozmów)
to właśnie one prowadzą do najlepszych rozwiązań
ucinanie rozmowy świadczy o potrzebie dominacji
a to jest złeDopisane 23.05.2019r. o godz. 19:50:up
Mylisz się bardzo poważnie. Są wartości, których się nie negocjuje. Czy uważasz, że to, czy coś jest prawdą czy nie podlega ustaleniom w drodze negocjacji? Żeby dać neutralny przykład, ale to samo dotyczy społeczeństwa, odwołam się do fizyki. Czy można negocjować coś takiego jak istnienie bądź nie prawa powszechnego ciążenia? Co tu chcesz negocjować? A jak ktoś kłamie mówiąc na czarne, że jest białe to też chcesz negocjować ? ( Uwaga: "naczelnik i umiłowany przywódca" nie pojmuje tego, ale tym gorzej dla niego. )
Negocjacje i uzyskiwane w nich kompromisy są najczęściej strategią przegrany-przegrany. I negocjacje nie prowadzą najczęściej do najlepszych rozwiązań. Zapewniają na jakiś czas pozorny spokój, ale problem powraca. Im później, z tym większą niszczącą siłą.