Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

2900
#falco nieaktywny
24 marca 2015r. o 15:04
TAKI Z CIEBIE ''WIELBICIEL PROZY'' JAKI ''PODOFICER''!!!!!

masz takie pojęcie o prozie ile ci powie okładka skopiowana z witryny internetowej i krótki opis a niekiedy nawet tego nie pojmujesz ...
z takim jak twoje rozumowaniem strach było by ci powierzyć obowiązki operatora betoniarki bo gotów byś był mieszać w niej zaprawę łopatą...

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
24 marca 2015r. o 15:07
falco napisał(a): mieszać w niej zaprawę łopatą...

Pisz na temat, albo spadaj betoniaro do hydeparku.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
211
skorn
24 marca 2015r. o 15:12
kajtek68 napisał(a): Wszak jesteś ojcem założycielem, tego tematu.

No i po co ten przecinek? Czepiasz się o pierdoły, sam popełniając identyczne błędy.

<i>
~Iza niezalogowany
24 marca 2015r. o 23:34
Poleciłabym " Heroiczne przywództwo" Chrisa Lowney'a., bo widzę, że z beletrystyki zeszliście, a i autor ma bardzo interesujący życiorys. Książka dotyczy ignacjańskiego spojrzenia na " ład korporacyjny" ;) - inny niż "wyścig szczurów" :D

PS. Panna, książka nie jest o panslawizmie, doceń to :D
Kajtku, ja bym napisała " uwłaczać godności literatury...", ale mogę się mylić, polonistką nie jestem. :D

Dobrej nocy :)
10114
#alter nieaktywny
25 marca 2015r. o 0:35
~Iza napisał(a): Kajtku, ja bym napisała " uwłaczać godności literatury...", ale mogę się mylić, polonistką nie jestem. :D

Dobrej nocy :)

Izo, emem zmienił tytuł tematu, więc już nie "uwłaczamy godności literatury" ;) Kajtuś w zgodzie z sumieniem może już zdradzić swoje książkowe preferencje :)

Im więcej polonistów tym lepiej :)

Dopisane 25.03.2015r. o godz. 00:35:

Łukasz Orbitowski - Szczęśliwa ziemia

"Spełnianie marzeń. Płatne przy odbiorze.

Pragniesz bogactwa? Szukasz miłości? A może głosy w głowie nie dają ci żyć? Wypowiedz życzenie i patrz, co się stanie.

Ostatni dzień lata. Szymon i jego przyjaciele postanawiają w niezwykły sposób pożegnać się z dzieciństwem. Wkrótce ich drogi się rozchodzą, a każdy z nich wkracza w dorosłość z brzemieniem wspólnej tajemnicy.

W kopenhaskim wietrze i pośród zgiełku Warszawy, w krakowskich kawiarniach i na sennej dolnośląskiej prowincji – w różnych miejscach i różnymi metodami czterej młodzi mężczyźni uparcie szukają tego, co pozwoli im uwolnić się od przeszłości: prawdy lub zapomnienia. "

[img=1427240118_ob7q5kh.jpg]

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
25 marca 2015r. o 7:59
~Iza napisał(a): ...
PS. Panna, książka nie jest o panslawizmie, doceń to :D
...

:D Doceniam :) Swego czasu zaczytywałem się w literaturze s-f , ale wreszcie doszedłem do wniosku , że poważnie odsuwa mnie to od rzeczywistości w jakiej żyję. Znudziło mi się łażenie z głową w chmurach :D Otóż absolutnie wszystko jeśli chodzi o literaturę i poezję , jest swoistym s-f , z naciskiem na F :D Nie licząc oczywiście pozycji biograficznych. Bo jeśli cała cywilizacja zbudowana jest na kłamstwie , to dopuszczane do druku jest tylko to , co to kłamstwo uwiarygadnia :) A już przekierowanie Ludzkiej świadomości w świat iluzji , gdzie bohaterzy przeżywają " wysublimowane" stany emocjonalne , to klasyka s-f , z naciskiem na F :D Można się tym podniecać , ale co to ma wspólnego z rzeczywistością ?

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
25 marca 2015r. o 11:03
skorn napisał(a):
kajtek68 napisał(a): Wszak jesteś ojcem założycielem, tego tematu.

No i po co ten przecinek? Czepiasz się o pierdoły, sam popełniając identyczne błędy.

Kajtuś? Jak tam Twój przecinek? ma być, czy nie, i dlaczego :D

~Iza niezalogowany
25 marca 2015r. o 19:04
Pannazdzieckiem napisał(a):
:D Doceniam :) Swego czasu zaczytywałem się w literaturze s-f , ale wreszcie doszedłem do wniosku , że poważnie odsuwa mnie to od rzeczywistości w jakiej żyję. Znudziło mi się łażenie z głową w chmurach :D ...

:D

Ale daje relaks, oderwanie się od rzeczywistości, uczy wrażliwości, rozwija wyobraźnię, wzbogaca nasze słownictwo, którym się posługujemy.
Lubię czytać poezję, a jeszcze bardziej jej słuchać, jeżeli wykonawca jest dobry. Wierszem można często wyrazić więcej niż prozą.
Lubię też czytać książki i to nie tylko te, które dają twardą wiedzę.
Fakt, że przenoszą w świat iluzji, ale to nie jest złe. Ważne są proporcje i to, jaki wpływ mają na nasze życie, co wnoszą.
Kiedyś zaczytywałam się w Łysiaku, wręcz pochłaniałam jego książki, zwłaszcza te o tematyce napoleońskiej, a jakiś czas temu publicystyczne, które, jak sądzę, bardzo przypadłyby Ci do gustu :)

:)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza