~Iza napisał(a):
Ale daje relaks, oderwanie się od rzeczywistości, uczy wrażliwości, rozwija wyobraźnię, wzbogaca nasze słownictwo, którym się posługujemy.
Izo wszystko zależy od tego jakim celem się kieruje potencjalny czytelnik? Rozrywka, wiedza, pasje, a nawet "zabicie czasu". Każda motywacja jest dobra. :0
~Iza napisał(a):
Lubię czytać poezję, a jeszcze bardziej jej słuchać, jeżeli wykonawca jest dobry. Wierszem można często wyrazić więcej niż prozą.
[..]
:)
Ta opinia bardzo mi się podoba! Poezja to esencja, wyciąg, aromatyczny napar :) Niekiedy w kilku wersach zawrzeć można ogromną ilość emocji, obrazów, intencji. Wszystko opiera się na precyzji używanych słów. I to jest dla mnie najistotniejsze :)
Dopisane 25.03.2015r. o godz. 21:53:
~Iza napisał(a): Oj tam, "książki" można sobie wgrać i spokojnie na trasie wysłuchać ;), jak droga niezbyt zajmująca :D
:)
Z braku czasu to też sposób. Audiobooki są dla wygody, jednak to nie to samo, kiedy trzyma się książkę w ręku. Kiedy książka mnie zainteresuje, to wtedy dawkuję ją sobie powoli, bez pośpiechu. Szkoda by mi było tak ją konsumować w przelocie :)