falco napisał(a):
ale i 80% kleru jest oszustami i złodziejami i też wiem co piszę...
ja chyba taż bo nie znam żadnego uczciwego księdza bo jedyny z takich w Bolesławcu zmarł kilka lat wstecz...
ale za jego czasów Kościół był kościołem a dzisiaj Kościół jest niczym innym jak odmianą Tesco czy Reala handlującego ''podróbkami''
tanio kupić ,drogo sprzedać bo najważniejszy zysk ...
W d*pie byłeś, g**no widziałeś, o kościele i o księżach nie masz bladego pojęcia i żadnego księdza nie znasz. Zaledwie powtarzasz łgarstwa gebbelsików (dokładając własne), którzy nie potrafiąc udźwignąć wysokich wymagań moralnych, szukają zagłuszania własnego sumienia pisząc legendy o księżach oszustach i złodziejach.
Była taka głośna afera o przekręconych milionach z tytułu zwrotu majątku kościelnego. A że cała sprawa okazała się w całości z d*py wzięta, to już milczą. Nawet nie wspominając fakcie, że sam proces ze sfingowanymi zarzutami dotyczył 3 z 1200 (zaledwie tyle wszystkich zwrotów w całej Polsce!).
Kto o tym napisał?
Gdyby istniał choćby cień sprawiedliwości, takich bezczelnych kłamców i oszczerców jak ty by zamykano. A elementarna przyzwoitość nakazywałaby przynajmniej napluć w załgane ślepia oszczercy!