~mb w211 niezalogowany 31 października 2015r. o 9:33
Witam wszystkich posiadaczy samochodów z automatyczną skrzynia biegów. Chciałem na forum poruszyc watek wymiany oleju w tym wspaniałym wynalazku opisze jak zaczeła sie moja przygoda. Kupilem wymarzoną 211 2.7 cdi sprzedajacy zapewnial o wymianie oleju w silniku i asb(automatyczna skrzynia biegów) auto pracowało rewelacyjnie do momentu az sie ochłodziło asb rano miała muła postanowiłem cos z tym zrobic udałem sie do paru warsztatów w których usłyszałem "panie skrzynia do wymiany" załamałem sie ale nie poddałem pojechałem do warsztatu na ul.orlej tam usłyszałem " my sie tym nie zajmujemy ale zaprzyjazniony warsztat kompleksowo obsługuje asb" dostałem adres ul.drzymały ale ze nie wiedziałem gdzie to jest udałem sie do domu sprawdzilem mape i jest jade i całuje klamke czynne do 16. O 7 czekam juz pod warsztatem otwieraja brame mowie jak jest i tu dostaje reprymende ze nie wierzy sie sprzedajacemu. Jazda próbna diagnostyka komputerowa sprawdzenie poziomu oleju diagnoza brak oleju ok wymieniamy cena? 600 zł uszczelka olej filterek i taka niby wtyczka. Po odbiorze samochodu bylem mega szczesliwy bo moja laleczka znowu dziala jak powinna. Panowie pokazali mi stary olej bloto tak to nazwał mechanik filtr orginalny z tego samego roku co samochod nigdy nie bylo nic ruszane plomba na korku od miejsca na bagnet. Cena wydawala mi sie za wysoka wiec postanowilem popytac po innych warsztatach o cene takiej wymiany i teraz najlepsze cena wymiany na 4 warsztatach ktore moga sie tego podjac wacha sie od 900 do 1200zl skad ta cena? Zaprzyjazniony mechanik mi powiedzial ze jak bym zostawil samochod na warsztacie u pana x to moje auto trafia na drzymaly tam panowie robia wymiane za 600 a pan x mnie kasuje np 1000 bo ontez musi zarobic druga sprawa jest taka ze bagnet serwisowy do sprawdzenia poziomu oleju w mojej asb mieli tylko panowie na drzymały w w jednym warsztacie mechanik wyskoczył z linka taka metalowa i chcial mi to skrzyni pchac. Dziekuje panu z ul.orlej za polecenie innego warsztatu dziekuje panom z drzymaly za fachowe podejscie do tematu i za to ze mnie nie naciagneli. A wy forumowicze nie sluchajcie diagnoz typu skrzynia umiera trzeba wymieniac my wymienimy ale gwaranxji nie damy. Pozdrawiam
Szwagrowi padła skrzynia tiptronik w vw sharan."Naprawiał "pseudo mechanik - paprok , dopiero porządnie zrobili mu kolesie ( na trasie Wrocław -Oleśnica) ,chyba w Długołęce. 6 miesięcy gwarancji. :)
http://forum.vw-passat.pl/threads/33190-Serwis-skrzy%C5%84-bieg%C3%B3w-D%C5%82ugo%C5%82%C4%99ka-Wroc%C5%82aw
~~Brunatnoszara Sośnica niezalogowany 6 maja 2020r. o 22:21
U nas znajdziesz polskie plomby zabezpieczające https://plomby.sklep.pl, a tak w ogóle to nie wlewu paliwa powinno się pilnować tylko swojego człowieka. Jeżeli cię okrada to żadna plomba cię nie ochroni.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.