~ napisał(a): Zlikwidować tą szkołę i po sprawie jeśli jest taka możliwość. Nie ma co płakać.
~ napisał(a):~Mama napisał(a):A gdzie przenieść 2 LO ?? Zdolny uczeń [wypadek]też potrzebował winde.Było więcej takich przypadków.~jan napisał(a): 2 LO to dobry pomysł na szkołę specjalną, tyle różnych form aktywności uczniów zaprezentowano nam ostatnio, jest winda, boisko, bo o wynikach maturalnych jakoś przestało się mówić
No i winda jest dla niepełnosprawnych.
~xxx napisał(a): "Mam też...niespodziankę. Przyjdzie czas na ich przedstawienie" - Dariusz Kwaśniewski.
Niespodziankę w postaci likwidacji szkoły, która jest jedną z lepszych szkół technicznych z wysoką zdawalnością matur i egzaminów zawodowych?!
Może lepiej znajdźcie dofinansowanie na remont obecnej szkoły specjalnej, skoro nie udało się dostać pieniędzy na wybudowanie nowej placówki...
~uczeń napisał(a): Nasza szkoła ZSHiU jest szkołą samodzielną, powiat nie musi do niej dopłacać! Więc nie jest ona uciążliwa. Dlaczego akurat ją chcą zlikwidować? Jesteśmy najlepszą szkołą w Boleslawcu!! Tyle lat ciężkiej pracy, trudu i tak po prostu chcą zamknąć to trzeba docenić i szanować a nie niszczyć. Co będzie z nami? Wybraliśmy tą szkołę ZSHiU i chcemy tu zostać! Ja przyszłam tu ze względu na dobry zawód, wysoki poziom. Inne szkoły nie są tak dobre jak ZSHiU i nie chcemy się przenosić. Poza tym ZSHiU nie spełnia warunków potrzebnych dla tych dzieci, a przecież my też chcemy dla nich dobrze. Pod uwagę powinno się wziąść II LO tam są szerokie korytarze, windy, ta szkoła jest w pełni wyposażona nowoczesną techniką która mogła by zapewnić komfort dla dzieci z Zespołu szkół specjalnych.