Blackjack napisał(a): Nauczyciele, uczniowie, rodzice- Pisanie listów, petycji nic nie da, zbierzcie się, trzeba wyjść na ulicę i to dosłownie. Zrobi się szum, zlecą się media i wtedy "władzy" zmięknie rura.
~Leszek Socha napisał(a): Panie Starosto likwidacja Szkoły z tradycjami i to w tak pożądanym zawodzie to chyba nie jest najlepszy pomysł. Ośmielam się pisać pod własnym imieniem ponieważ jako radny Powiatu Bolesławieckiego II Kadencji wraz z ówczesnym Klubem SLD udało nam się powstrzymać likwidację tej Szkoły. Nie wiem dla czego politycy uparli się aby zamknąć tą" Kolebkę" Mistrzów Budownictwa. Dajemy kolejny powód do ucieczki młodzieży do Niemiec, które to kuszą naszą młodzież przeróżnymi atrakcjami. Nawet jak ma to się odbyć tylko przeniesieniem to może być początek agonii tego kierunku. Ja już nie uprawiam tzw. polityki ,ale zaniepokojeni rodzice proszą mnie o pomoc w obronie tej Szkoły - więc robię ile mogę. Na prezentowanej fotografii zobaczyłem Pana Dyrektora Szkoły dla ,którego mam wiele podziwu i szacunku za charyzmę i kompetencje. Panie Starosto nie wolno nam jako społeczeństwu zwalczać i stawać na drodze rozwoju tradycji . Budownictwo jest istotą rozwoju a Polscy Mistrzowie Budowlani są cenieni na całym Świecie. Przestańmy w końcu walczyć w tym Kraju z tym co Dobre i Nasze. Myślę ,że można znaleźć inne wyjście z tej niezręcznej sytuacji. Pozdrawiam.
~Ta napisał(a): Nie ma sensu zapraszać gdziekolwiek Kwacha....