PanM napisał(a): ~~Mlecznobiały Rdest napisał(a): - „Czymże jest czas?
Jeśli nikt mnie o to nie pyta, wiem. Jeśli pytającemu usiłuję wytłumaczyć,
nie wiem.” - św. Augustyn
Póki co, pozostaje wierzyć, że za tym wszystkim stoi istota boska lub…
wierzyć, że naukowcy znajdą kiedyś jakieś inne wytłumaczenie. Kiedyś ... ;)
Na dziś bowiem większość fundamentalnych pytań pozostaje poza zasięgiem współczesnej nauki.
Człowiek tu na ziemi postrzega czas z perspektywy swojego życia . Kilkadziesiąt lat tu i teraz.
Nie ma potrzeby wchodzenia w fizykę kwantową i reguły międzygalaktycznego znanego nauce wszechświata.
Wytłumaczenia należało by oczekiwać od wyznawców wiary. / religii / Odpowiedzi na wiele pytań nie należy szukać , One są.
PanieM - PanaM bezradność myślenia w podejściu do ważnych tematów jest naprawdę nieprzeciętna. Chciałby PanM , jak przedszkolak, mieć odpowiedzi na wszystkie pytania. I to bardzo proste odpowiedzi.
Ktoś mądrze PanaM zapytał o naturę czasu, a PanM nawet pytania nie zrozumiał! I jak tu z PanemM rozmawiać? Najgorsze jest to, że PanM ani pytań nie rozumiejąc, anie żadnych odpowiedzi nie dając, z uporem godnym lepszej sprawy co chwilę jakiś temat na forum zakłada myśląc, że świat zmieni prezentując swoje symplicystyczne poglądy.
PanieM - czy słyszał PanM takie powiedzenie, że lepiej siedzieć cicho i uchodzić za ......?
Nie zabieraj się PanM za tematy, które nie są na PanaM miarę. Albo, mając sporo czasu, weź się PanM za naukę. Na to nigdy nie jest za późno.