Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Człowiek - dzieło Boga czy ewolucji ?

22258
#Horus nieaktywny
4 grudnia 2020r. o 20:18
wiedza...dostępna ogólnie o ile jej przyswajanie nie budzi w kimś grozy lub stwarza ból...

zarówno Koran jak i Biblia są pełne sprzeczności ...
warto więc czytać by coś o tym wiedzieć

w Koranie są sury które wprost mówią że jest przedłużeniem Biblii...;)
i tak jak Biblia , Koran ma też swojego ''archanioła '' Gabriela...

ma wiele ,wiele więcej cech wspólnych...

ale o tym już kiedyś pisałem ...
ale jak widzę niektórych to przerasta...:]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ognistoczerwona Cebula niezalogowany
4 grudnia 2020r. o 20:29
Horus napisał(a): wiedza...dostępna ogólnie o ile jej przyswajanie nie budzi w kimś grozy lub stwarza ból...

zarówno Koran jak i Biblia są pełne sprzeczności ...
warto więc czytać by coś o tym wiedzieć

w Koranie są sury które wprost mówią że jest przedłużeniem Biblii...;)
i tak jak Biblia , Koran ma też swojego ''archanioła '' Gabriela...

ma wiele ,wiele więcej cech wspólnych...

ale o tym już kiedyś pisałem ...
ale jak widzę niektórych to przerasta...:]

Łoł! No to widzę, że u ciebie też bolesne zderzenie z wiedzą :)
Ktoś pisał, że to co piszesz to prowokacja. Domyślam się, że chodziło mu o to, iż przeciętnie kumaty człowiek nie może na poważnie pisać takich bzdetów, jak te cytowane wyżej.
Ale ja nie jestem przekonany, że to prowokacja mająca podbić ilość wizyt na forum. Czytając, co piszesz w innych wątkach, myślę że piszesz to na poważnie.
No to mamy na forum dwóch miszczów wiedzy :)
22258
#Horus nieaktywny
4 grudnia 2020r. o 21:05
dołącz ze swoją ...
ja jestem otwarty...

na początek może mi odpowiedz jak to jest że islam obiecuje swoim wiernym po śmierci biesiady wśród hurys w oparach alkoholu ale za życia pełna cnota...

:]

wiesz co grozi w islamie za wypicie kieliszeczka?
wiesz co grozi za seksik przedmałżeński?

a tu popatrz ...gosie i inne kurskie mogą używać do woli...nawet kolejne sakramentalne ''śluby'' na które ''bóg'' przymyka oko...

hahaha
3145
#hemi nieaktywny
4 grudnia 2020r. o 21:58
Dzień dobry.

Prosta sprawa , bo była sobie ewolucja , jakieś kręgowce ,później dinozaury itd , a nie ,ze jakieś żebra i tworzenie ludzi i tak dalej.
Ewolucja faktyczna to jedno ,a wiara w bożki gdzie ktoś chodzi po wodzie,czy dziewica rodzi to inna bajka.

Sama wiara w boga z typową historią świata (geografia,biologia,historia) sie kłóci i tyle.

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~~Mlecznobiały Rdest niezalogowany
4 grudnia 2020r. o 21:59
Termidorianie też próbowali poprawiać kalendarz, ale 19 brumaire’a roku VIII żołnierze Bonapartego przerwali im zabawę ;)
22258
#Horus nieaktywny
5 grudnia 2020r. o 8:10
kalendarz Juliusza byÅ
11445
PanM
5 grudnia 2020r. o 20:10
hemi napisał(a): Dzień dobry.

Prosta sprawa , bo była sobie ewolucja , jakieś kręgowce ,później dinozaury itd , a nie ,ze jakieś żebra i tworzenie ludzi i tak dalej.
Ewolucja faktyczna to jedno ,a wiara w bożki gdzie ktoś chodzi po wodzie,czy dziewica rodzi to inna bajka.

Sama wiara w boga z typową historią świata (geografia,biologia,historia) sie kłóci i tyle.

Zastanawia że mamy XXI wiek a tego typu racjonalne opinie pozostają w mniejszości.
Ateiści wierzą że ten stan nie potrwa długo.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
15845
#MissWiedzyUczuc nieaktywny
5 grudnia 2020r. o 20:28
[img=1607196469_o4bdk5t.jpg]

kochaj, a będziesz kochany...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.