~ napisał(a): A ja nie rozumiem ludzi co kupują domy w Tomaszowie czy Kraśniku, spłacają kredyt po 1700 zł miesięcznie przez 30-40 lat i codziennie dojeżdżają do pracy do Bolca. Wiem, że to nie jest specjalnie daleko ale mając na uwadze dzieci które chcą chodzić na zajęcia pozalekcyjne i inne takie to dla mnie zupełny bezsens. Co innego oś.Kwiatowe (chociaż tam to już coraz mniej miejsca), Kruszyn, czy nawet bliźniaki w mieście. Ale duża chawira 10-13 km od Bolca na kredycie który na emeryturze będą spłacać.... i to podchodzące pod 2 klocki... to tego nie zrozumiem nigdy. Znam argumentację tych osób - że ogródek, grill, prestiż. Jednak jak dla mnie to argumenty które mnie nie przekonują.
~ napisał(a): Nie masz pojęcia o czym piszesz. TBS-y to jeden z najlepszych pomysłów na szybki i dużo tańszy rozwój budownictwa mieszkaniowego dla ludzi których nie stać budowę własnego domu lub kupno własnego mieszkania a prywatni developerzy nie budują mieszkań na wynajem.
Bolesławiec jest dobrym tego przykładem.
Miasto nie robi im więc żadnej konkurencji tylko zapewnia ludziom taką drogę do samodzielnego mieszkania jakiej developerzy nie proponują bo im potrzebny jest szybki zysk ze sprzedaży mieszkań.
~ napisał(a): A ja nie rozumiem ludzi co kupują domy w Tomaszowie czy Kraśniku, spłacają kredyt po 1700 zł miesięcznie przez 30-40 lat i codziennie dojeżdżają do pracy do Bolca. Wiem, że to nie jest specjalnie daleko ale mając na uwadze dzieci które chcą chodzić na zajęcia pozalekcyjne i inne takie to dla mnie zupełny bezsens. Co innego oś.Kwiatowe (chociaż tam to już coraz mniej miejsca), Kruszyn, czy nawet bliźniaki w mieście. Ale duża chawira 10-13 km od Bolca na kredycie który na emeryturze będą spłacać.... i to podchodzące pod 2 klocki... to tego nie zrozumiem nigdy. Znam argumentację tych osób - że ogródek, grill, prestiż. Jednak jak dla mnie to argumenty które mnie nie przekonują.
PanM napisał(a): Od kiedy sięgam pamięcią nasze państwo najbardziej " troszczyło się w mediach " aby Polacy mieli gdzie mieszkać .
Tymczasem samorządy ze sprzedaży działek i strzyżeniu ludzi za wykupy dzierżawy wieczystej zrobiły sobie lukratywny interes.
Władze już dawno sprzeniewierzyły się idei pracy na rzecz społeczności i dzaiałania w jej interesie .
Władze uwłaszczają się na publicznym majątku , zniewalają ludzi opłatami , lokują rodziny i znajomych na stanowiskach i inwestują publiczne pieniądze dla uzyskania własnej reelekcji.
Moim zdaniem w długofalowej perspektywie wszelkie działania komercyjne samorządów niosą znamiona przestępstwa przeciwko obywatelom.Oraz przyczyniają się bezpośrednio do demoralizacji społeczeństwa.
Prawicowa władza w socjalistycznej roli ?