falco napisał(a):
Antona(...)
Zbynio
Nie mam do Ciebie pretensji o to, CO piszesz, ale JAK piszesz. Gdy szlachcic chciał powiedzieć królowi, że kłamie mówił mniej więcej tak "Najjaśniejszy Panie! Nie każ mi obrażać majestatu Rzeczypospolitej myślą grzeszną, że Najdostojniejszy Jej Przedstawiciel chce mnie okłamać. Błagam Cię, Panie, odstąp od myśli i czynów które mnie zmusiłyby do przeciwstawienia się Tobie".
Panowie, o których piszesz reprezentują majestat Rzeczypospolitej. Okazując im lekceważenie, lekceważysz moją Ojczyznę. Przenigdy nie pozwoliłem sobie, by o panu Komorowskim, o którym - jak pewnie wiesz - nie jestem najlepszego zdania, w czasach pełnienia urzędu powiedzieć inaczej niż Pan Prezydent Komorowski. Liczyłbym się dużo bardziej z Twoim zdaniem, gdybyś napisał to w stylu "z jakiego powodu pan Minister Obrony Narodowej Antoni Macierewicz w towarzystwie swoich żołnierzy znajdzie się przy odsłonięciu pomnika, który postawiono nielegalnie?". Obleśny styl i język powoduję, że inni traktują Cię równie obleśnie. Nawet, jeśli Tobie to nie przeszkadza - pomyśl o tych, którzy wraz z Tobą znaleźli się w tym samym miejscu. To strefa publiczna. Mnie to przeszkadza.