Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Procesje na Boże Ciało
211
skorn
31 maja 2016r. o 22:11
Konkurencja się przyda.

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
31 maja 2016r. o 22:34
~SRU napisał(a):
~Do falco napisał(a): Szczekaj, szczekaj - to na Księdza przed śmiercią się nie doczekasz. A może byś tak Żydów lub Mahometan zaczął wyśmiewac i obrażać? - cwaniaczku.

Do czego potrzebny klecha? by skroić kasę od rodziny na koniec. Jeszcze kręci nochalem,obecnie już są coraz częściej ceremonie bez tych złodziei. Tak samo do czego potrzebny jest chrzest? do niczego. Procesje to takie lokalnokościelne Love parade :)
http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/pogrzeby-bez-ksiedza-coraz-czestsze-w-poznaniu,3166213,art,t,id,tm.html
Widzisz,SRU, ale jest mistrz ceremoni,bo powstała pustka,która tych "nowoczesnych" dręczy,którą jakoś chcą zapełnić.Będą się dręczyć,będą się miotać,im bliżej końca,tym więcej.To wszystko już było,było tych twardzieli,jak śmierć zajrzała w oczy,to miękcieli.A że księża są różni,bo ludzie są różni.Jasne,że nie powinni łupić lub ciągle na coś wołać,bo nie każdemu zbywa.Ale przymusu nie ma do dawania.Tyle daję,ile chcę,ile mogę i nikomu nic do tego.Natomiast w chrześcijaństwie do wiary nikt nie zmusza.
~ niezalogowany
31 maja 2016r. o 22:34
~SRU napisał(a):
~Do falco napisał(a): Szczekaj, szczekaj - to na Księdza przed śmiercią się nie doczekasz. A może byś tak Żydów lub Mahometan zaczął wyśmiewac i obrażać? - cwaniaczku.

Do czego potrzebny klecha? by skroić kasę od rodziny na koniec. Jeszcze kręci nochalem,obecnie już są coraz częściej ceremonie bez tych złodziei. Tak samo do czego potrzebny jest chrzest? do niczego. Procesje to takie lokalnokościelne Love parade :)
http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/pogrzeby-bez-ksiedza-coraz-czestsze-w-poznaniu,3166213,art,t,id,tm.html
Widzisz,SRU, ale jest mistrz ceremoni,bo powstała pustka,która tych "nowoczesnych" dręczy,którą jakoś chcą zapełnić.Będą się dręczyć,będą się miotać,im bliżej końca,tym więcej.To wszystko już było,było tych twardzieli,jak śmierć zajrzała w oczy,to miękcieli.A że księża są różni,bo ludzie są różni.Jasne,że nie powinni łupić lub ciągle na coś wołać,bo nie każdemu zbywa.Ale przymusu nie ma do dawania.Tyle daję,ile chcę,ile mogę i nikomu nic do tego.Natomiast w chrześcijaństwie do wiary nikt nie zmusza.
~@ niezalogowany
31 maja 2016r. o 22:54
~SRU napisał(a):

Tobie do niczego i właściwie wcale mnie to nie interesuje :) A mi jest potrzebny i Ciebie też nie powinno to interesować . Dwa razy prosiłam księdza Andrzeja z Orzeszkowej, o posługę ostatniego namaszczenia dla bliskich. Zostawił wszystko i przyjechał, pomimo tego, że akurat był bardzo zajęty, a tym bardziej , ze nie jestem jego parafianką . I jak myślisz ile kasy ode mnie wyciągnął ? A może lepiej nic nie myśl, bo i tak mądrego nie wymyślisz. NIE WZIĄŁ NIC ! Ceremonię to możesz sobie wyprawić ..w ogródku nad kopcem kreta. Chrześcijanin chce i potrzebuje czegoś więcej . Zapytaj chorego po co mu leki, przecież tobie nic nie dolega, nie powinien ich brać bo to strata kasy ;)
2900
#falco nieaktywny
31 maja 2016r. o 22:55
~ napisał(a):
~SRU napisał(a):
~Do falco napisał(a): Szczekaj, szczekaj -

.Ale przymusu nie ma do dawania.Tyle daję,ile chcę,ile mogę i nikomu nic do tego.Natomiast w chrześcijaństwie do wiary nikt nie zmusza.

po raz wtóry powtarzam....
dawajcie ile chcecie ,by dawać , zaciągajcie nawet kredyty bo to nie moja sprawa ...
wierzcie też w co chcecie czy w kogo chcecie tylko tych którzy do wiary podchodzą sceptycznie traktujcie z równym szacunkiem jakiego wymagacie dla siebie ...

co ma znaczyć to na samej górze ?...rozumiecie?

a że kpię sobie z poczynań kleru to co ?
czy oni nie kpią sobie z wszystkich i wszystkiego ?

patrz dzień dzisiejszy -pomnik w Poznaniu
tym samym z którego pochodził słynny chór ''Słowiki'' i jego równie słynny dusz-''pasterz'' :D

pamiętacie nazwisko? :D kto mi przypomni? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
31 maja 2016r. o 22:56
~ napisał(a): Ale przymusu nie ma do dawania.Tyle daję,ile chcę,ile mogę i nikomu nic do tego.

Marzenie. Realia są dokładnie odwrotne. Zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni.

Spróbuj "otrzymać" darmowy sakrament.

Nie dać to możesz datku do skarbonki, lub na tacę - na tym twoje możliwości się kończą.
~.... niezalogowany
1 czerwca 2016r. o 7:20
Boże Ciało to jedno z najpiękniejszych świąt kościelnych. Bardzo lubiłam w nim uczesniczyć. Zawsze zastanawiało mnie zachowanie ludzi. Zrywają gałązki z każdej stcji chcąc zanieść do domu,piękny zwyczaj. Równie skrupulatnie obmawiają się sąsiedzi
2900
#falco nieaktywny
1 czerwca 2016r. o 7:28
:D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza