~dawno dawno temu napisał(a): A ciekawe skad te male kaczuszki przylecialy lub z jakiego zbiornika wodnego wyskoczyły skoro na ul.Gałczyńskiego zalewu nie ma ani zadnego zbiornika :) no chyba ze juz latac umieja.
no kurcze skad sie tam wziely :D ?
~ napisał(a): W wielu innych miastach ( niestety nie naszych ) władze potrafia wstrzymać ruch tylko po to by zwykłe ,glupie kaczki przeszły w bezpieczne miejsce - to chyba coś w stylu ochrona środowiska i posiadanie serca i odrobiny empatii. a co do malutkich kaczek juz na pewno szlag je trafił bo jak inteligencja sprawdzi - fakt mleka nie piją , ale potrzebują CIEPŁA ( wystarczyło więc Panowie przez duże P wsadzić je w karton pod żarówkę i po prostu poszukać choćby gospodarza który je odchowa)
I mam nadzieję że za głupotę zapłacicie bo za wszystko się dzisiaj płaci
~ napisał(a):~ napisał(a): W wielu innych miastach ( niestety nie naszych ) władze potrafia wstrzymać ruch tylko po to by zwykłe ,glupie kaczki przeszły w bezpieczne miejsce - to chyba coś w stylu ochrona środowiska i posiadanie serca i odrobiny empatii. a co do malutkich kaczek juz na pewno szlag je trafił bo jak inteligencja sprawdzi - fakt mleka nie piją , ale potrzebują CIEPŁA ( wystarczyło więc Panowie przez duże P wsadzić je w karton pod żarówkę i po prostu poszukać choćby gospodarza który je odchowa)
I mam nadzieję że za głupotę zapłacicie bo za wszystko się dzisiaj płaci
Tak. Wstrzymują ruch i wołają specjalistę, który mówi po kaczemu. Ten tłumaczy kaczej mamie by nie uciekała i którędy można bezpiecznie dojść w nad wodę i które ulice jak długo będą zablokowane. Wtedy kacza mamusia szybciutko na tych kaczych nóżkach przeprowadza kilka kilometrów przez miasto swoją gromadkę i wszyscy żyją dłuuuugo i szczęśliwie.
Nie opowiadaj bajek ze kaczątka zamarzną. Jakbym miał na sobie tyle puchu to bym się mógł w mróz bez ubrania obyć. A teraz noce ciepłe.
~ napisał(a): Dzika kaczka żywi swoje małe w pierwszych dniach życia, przeżutymi roślinami zmacerowanymi w wolu, bez niej by nie przeżyły. termoregulacja dopiero po 14 dniach od wyklucia 0 co najmniej do tego czasu muszą być małe dogrzewane.cóż..... faktycznie po co ci puch jak masz tyle głupoty w sobie
~Ryszard napisał(a): Wczoraj tj.02.06 będąc na rybach na żwirowni Podkowa widziałem ,
samotne stadko kaczuszek...
Nigdy nie widziałem nad wodą samotnych malutkich kaczątek.Może to te właśnie....