~Rafaucio niezalogowany 17 listopada 2016r. o 8:22
Ostatnimi czasy jeżdżę bardzo często 30km/h przez miasto. Rano gdy odwożę syna do szkoły to jest dużo dzieci nigdy nie wiadomo, czy któreś nie zechce przebiec ulicy a wieczorem to jest już ciemno a jak pada deszcz to już tragedia szczególnie gdy piesi są ubrani na ciemno. Wiem, że to się nie podoba wielu kierującym, ale wolę spowolnić ruch niż kogoś potrącić..
Też jestem pieszym, rowerzystą, kierowcą. Ale na pasach nigdy nie próbuje wejść, dopóki samochody nie staną. Nawet jakbym miał pierwszeństwo, co z tego jak w zderzeniu z samochodem traci się zdrowie lub kończy się jak tutaj.
A jako kierowca widzę, że na ciemno ubrane osoby są czasem mało widoczne. Deszcz i powyłączanie częściowo oświetlenie w mieście nie poprawiają widoczności. Niestety.
Ja mieszkam przy tej ulicy i uwierzcie mi ja jak bym miala kogos obwiniać to tylko pieszych(Ale jestem tu daleka od osądów) .Niem ma dnia a nawet godziny bez wymuszenia przez pieszych pierwszeństwa. Bardzo współczuję jednej i drugiej stronie. Apel do służb może monitoring w tych strategicznych miejscach i większą świadomość społeczną i kilka patroli prewenc
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.