~Ryszard W napisał(a): ~ napisał(a): ~~olaf napisał(a): Żal ci jedź na dół zabawa jak każda inna
Nie żal, tylko wystarczająco dobrze pamiętam czasy, kiedy w sklepach było pusto a górnicy mieli swoje sklepy i tzw karty G. Czy oni się wtedy przejmowali tymi wszystkimi którzy z nosem przy szybie mogli sobie tylko popatrzeć? Górnikom wmawiano wtedy, że są lepszą grupą społeczną niż reszta tzw obywateli. Czas najwyższy, żeby zwód górnika traktować jak każdy inny.
To JAK Ty biedaku przeżyłeś sklepy puste brak tych dóbr jakim były w tych sklepach artykuły AGD Żal Ci a gdzie miłosiedzie ludzkie dla górników wszak to nie oni zrobili sobie te sklepy a była to zachęta do pracy władza potrzebowała Walut ze sprzedaży surowców Taka prawda więc włącz myślenie ! Ciebie będą rozliczać następne pokolenie chociaż by za niskie lub brak emerytur !
Mi Państwo niczego nie dało, na wszystko musiałem zapracować sam bez specjalnych przywilejów. Mam wrażenie że nie bardzo trybisz sensu tego co napisałem. Chodzi o to, że gloryfikacja zwodu górnika była przegięciem, ale jak widać ciągle są tacy, którzy to popierają:(