~~Bolecnauta napisał(a): Przymiarka Przybylskiego na prezydenta?
~~Jarosław Polskę Zbaw napisał(a): Dwa lata temu Marszałek wahał się długo czy wystąpić przeciwko Romanowi w walce o stołek Prezydenta.Robił to tak długo i skutecznie,że Roman miał z górki.Teraz nastąpiła zmiana,Roman-musi odejść, więc Marszałek sypie 5 mln złotych na remont kościoła,choć mógłby dofinansować remont mostu na Bobrze (ul. Mostowa) ...polityka? Ksiądz doktor habilitowany będzie teraz wychwalał dobroczyńcę do czasu listopadowych wyborów za rok. A tymczasem Roman razem z Marszałkiem wystartuje w jedynie słusznych wyborach ... jeden na Starostę drugi na Prezydenta.Ręka rękę myje.Ja Ci odpuszczę,Ty mi pomożesz.Proste?
~~~000 napisał(a): "Pieniądze są przeznaczone na program konserwatorski pilnych prac katastrofalnego stanu elewacji(...). Cały remont ma kosztować 4 906 430,57 zł."
Czy ktoś może mi wskazać, dokumenty mówiące o katastrofalnym stanie elewacji kościoła? Kto się pod nim podpisał,który inżynier i kto je zweryfikował? Wiemy,że obecny Jeleniogórski Konserwator Zabytków odchodzi na emeryturę za 2 miesiące,czy nowy podtrzyma te enigmatyczne,wątpliwe stwierdzenia?Pytam się, jako obywatel, ponieważ są to pieniądze publiczne.