Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
2 marca 2022r. o 7:34
~~Rezedowa Pęcherznica napisał(a): tytoń ,Ciebie nic i nikt nie przebije
produkuj się dalej

Nie jestem jakiś wyjątkowy. Jeszcze sto lat temu, myślenie jakie prezentuję, było właściwe dla większości z nas. Co się stało, że przez tak krótki okres stało się myśleniem dziwaka? Pocieszające jest to, że nie jestem w tym zupełnie sam. Bez Boga nie ma życia. Kto tego nie chce zrozumieć, robi sobie wielką krzywdę.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Czarnawy Cząber niezalogowany
3 marca 2022r. o 7:13
Głupcy się śmieją, a szatan działa. I śmieje się z postępowych głupców:

~~Czarnawy Cząber niezalogowany
3 marca 2022r. o 7:14
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Rezedowa Pęcherznica napisał(a): tytoń ,Ciebie nic i nikt nie przebije
produkuj się dalej

Nie jestem jakiś wyjątkowy. Jeszcze sto lat temu, myślenie jakie prezentuję, było właściwe dla większości z nas. Co się stało, że przez tak krótki okres stało się myśleniem dziwaka? Pocieszające jest to, że nie jestem w tym zupełnie sam. Bez Boga nie ma życia. Kto tego nie chce zrozumieć, robi sobie wielką krzywdę.

Nie sto lat, a 20-25 lat temu. Tak szybko idzie walec tęczowego marksizmu, w Polsce promowany przez Gazetę Wybiórczą i TVN.
~~Horus niezalogowany
3 marca 2022r. o 7:24
musisz sporo czasu spędzać na czytaniu i oglądaniu wyżej wymienionych skoro tak dużo wiesz o tych ''promotorach'' :D
a co powiesz o gazecie Karnowskich ? ;D
3 marca 2022r. o 7:56
~~Czarnawy Cząber napisał(a):

Nie sto lat, a 20-25 lat temu. Tak szybko idzie walec tęczowego marksizmu, w Polsce promowany przez Gazetę Wybiórczą i TVN.

Moim zdaniem to jednak nie 20-25 lat. Ostatnie pokolenie żyjące Bogiem urodziło się przed II Wojną Światową. Ci, których Solidarność przyciągnęła do Kościoła często przyszli do niego tylko propagandowo. Głębię ich wiary można było zobaczyć jak przyszła "pandemia". Pamiętam listy żołnierzy, jakie pisali do swoich dzieci, mówiąc im co w życiu jest ważne. Zawsze na pierwszym miejscu był w nich Bóg.
A wina? Nie tylko Wybiórcza i TVNy, ale i Kościół dołożył swój kamyczek. Bo zaczął stawać się bardziej "ludzki". A kościół przede wszystkim powinien być BOŻY.
~~Horus niezalogowany
3 marca 2022r. o 8:20
pojęcie ''boga'' jeśli chodzi o żołnierzy jest względne ...
ja pamiętam co mieli na pasach żołnierze Wehrmachtu ...pamiętam zdjęcia polskich kapelanów ''święcących broń ...
no i jeszcze to-''żołnierz strzela a pan Bóg kule nosi''

dziwny ten ''bóg'' ...z jednej strony miłosierny z drugiej pozwala by kule trafiały...;D
dziwny ten ''bóg'' pozwalający by z jego imieniem na ustach strzelano i mordowano innych ...
3 marca 2022r. o 8:25
~~Horus napisał(a): pojęcie ''boga'' jeśli chodzi o żołnierzy jest względne ...

Jeśli chodzi o Niemców, to chyba od zawsze Bóg służył im tylko jako "logo" na sztandarach.
Nie mieszaj wiec ich pojęcia Boga z tym, o czym pisali polscy żołnierze, którzy stawali w obliczu śmierci. Bo tak sie po prostu nie godzi. To wstrętne i podłe.
~~Horus niezalogowany
3 marca 2022r. o 8:29
zaraz...dlaczego skupiasz się tylko na Niemcach?
czy dlatego że ten jeden przykład podałem?

inni w ''imię Allaha '' też zabijają ...
dlatego piszę że pojęcie ''boga'' jest względne...

co?...mam ponownie wracać do historii gdzie chrześcijanin mordował innego chrześcijanina ?
nie chce mi się ...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.