Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
30 maja 2022r. o 8:17
Horus napisał(a): no i się wydało skąd takie oddanie graniczące z bezkresnym ...oddaniem się sprawom Kościoła ...;D
a więc niewiele się pomyliłem pisząc per''wielebny'' :D

Wciąż nie odróżniasz skutku od przyczyny. Bóg mnie dotknął grubo przed tym, niż poznałem Kościół. To że byłem ministrantem to skutek oddania Bogu, a nie przyczyna tego oddania.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Horus niezalogowany
30 maja 2022r. o 8:59
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): ~~Horus napisał(a):
Wzbudzające największe zdziwienie (a pewnie i pytania o skutki prawne) musi budzić sygnał o tym, że w jednej ze szkół w Dolnośląskiem "katechetka sprawdza na lekcjach religii, z czym dzieci mają kanapki".

Te, które zawierają mięso: wędliny czy pasztet, mają lądować w koszu. "Jedno wielkie pranie mózgów dzieciakom" - pisze rodzic z Lubomierza.''

kiedyś trafi na w...io...o rodzica który wpadnie do szkoły ,zadrze jej sutannę na głowę i wymierzy kilka solidnych klapsów na świętoje.b.liwą dupkę...;D
i wtedy taki ''tytoń'' napisze że to kolejny akt represjonowania ludzi Kościoła...;DZastosowana autokorekta

Powiem tak. Zarówno sprawdzanie kanapek, jak i proponowany przez ciebie odwet to przegięcie. Ale jak mówi mądrość ludowa - są ludzie i taborety. Taboretem jest tu z pewnością katechetka. Ale i ty, skoro jedyną zaproponowana przez ciebie formą przeciwstawieniu się temu, są rękoczyny.

nie przesadzaj z tymi rękoczynami ...
dla takiej ''katechetki'' kto wie czy nie była by pieszczota...

a wczułeś się w rolę dziecka któremu mama rano zrobiła śniadanie by nie czuło głodu zanim wróci do domu a taka de.bi.lka wyrzuciła kanapki?

myślisz że takie dziecko zrozumie jej działania i uzna to za że ''bóg tak chcviał''?
że kiedy pomyśli o kolejnej ''lekcji katechezy'' nie będzie czuło obaw?
30 maja 2022r. o 9:04
~~Horus napisał(a):
a wczułeś się w rolę dziecka

Tak, wczułem się. Dlatego potępiam postawę katechetki.
Ale przemocy fizycznej nic nie usprawiedliwia. Skorą ją promujesz, sam o sobie wystawiasz świadectwo.
22258
#Horus nieaktywny
30 maja 2022r. o 15:31
nie świruj wielebny ...nie świruj ...
bo co zrobisz jak odszukam ci coś o księciuniu ciągnącym za uszy dzieciaki i okładającym chłopca po głowie książką ...
no chyba że to był katechizm to byś zapewne usprawiedliwił...;D
31 maja 2022r. o 7:12
Widocznie ksiądz był "starej daty". Mi nauczycielka naderwała ucho - nie chwaląc się. Nie jestem zwolennikiem przemocy, ale całkiem bezstresowo też nie da się wychować normalnego człowieka. Gdy nie działa siła argumentu, pozostaje rozłożenie rąk, lub argument siły. Nie wiem co gorsze.
22258
#Horus nieaktywny
31 maja 2022r. o 18:58
kup dziecku wypasionego smartfona...;D

tylko uważaj ...
będzie nie taki jaki sobie wyobraził to gotowy ci założyć kosz na głowę ...
~~Rumiana Lewizja niezalogowany
31 maja 2022r. o 20:06
Horus napisał(a): kup dziecku wypasionego smartfona...;D

tylko uważaj ...
będzie nie taki jaki sobie wyobraził to gotowy ci założyć kosz na głowę ...

Dzieci masz takie jakie sobie wychowałeś !
~~Ciemnoturkusowy Osteospermum niezalogowany
1 czerwca 2022r. o 4:12
Budujące wieści z kościoła katolickiego. Biskup opolski ogłosił, że jest zmuszony połączyć niektóre parafie, bo w diecezji brakuje księży. Będzie mniej mszy i w ogóle... "Dopadła nas jedna straszna bieda"... żali się biskup w liście do parafian.

No smuteczek ,odkąd wiejski gej zrozumiał, że może być miejskim gejem, a nie księdzem, strumyczek powołań wysechł !
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy