Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~zawsze dziewica niezalogowany
5 czerwca 2022r. o 19:22
Pierwszą rzeczą jaką nauczyłam się o Bogu, to to, że ciągle potrzebuje pieniędzy,
... a jego ziemscy przedstawiciele dzieci.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
6 czerwca 2022r. o 6:45
~~Horus napisał(a): tytoniu...no to jeszcze raz o Sumerach skoro ich tu wspomniałeś ...
są uznawani za najstarszą cywilizację ...
rozumiem że chcesz napisać że i oni się pojawili ''dzięki Bogu'' bo to on wszystko według ciebie stworzył ...
to dlaczego nie wytłumaczył im że jedynego ''boga'' jakiego od chwili ''stworzenia'' mogą widzieć jest on sam?
a oni mieli wręcz cały panteon...;D
tytoniu...to samo z Babilonem ,Asyrią ,Egiptem ...
to samo z ludami Ameryki środkowej ...

komu przeszkadzali ich ''bogowie''? ;D

Bo to nie byli żadni Bogowie, tylko bożkowie. Cześć Boża przysługuje tylko Bogu Prawdziwemu.
I tu rodzi się pytanie - komu to przeszkadzało? Przede wszystkim im samym. Życie ma wartość tylko w prawdzie. Prawda Boża jest prawdą obiektywną, wszystko co z nią sprzeczne, jest fałszem. Fałszywi bogowie wprowadzają chaos i zamęt. Odciągają nas od prawdy.
Tak wiem, brzmi to śmiesznie i "dewocko" dla kogoś, kto w Boga nie wierzy, lub "wierzy" tylko tak na wszelki wypadek, gdyby jednak był.
Ale jeśli przyjąć że Bóg istnieje na prawdę, to nie da się mówić inaczej. Wszystko jest napisane w Biblii.
22258
#Horus nieaktywny
6 czerwca 2022r. o 6:56
no właśnie ...
ty bierzesz to za ''dobrą monetę'' i robisz wszystko by w to wierzyć...
tylko o ile wiesz kiedyś nawet monety fałszowano...;D

nie odpowiedziałeś jednak dlaczego ''bóg tworząc '' ;D Sumerów pozwolił im na to by mieli swoich ''bogów'' a dopiero całe wieki później ktoś tam wpadł na pomysł by w jakichś kanonach zapisać ''nie będziesz miał bogów cudzych...''itd.
chodziło o zduszenie ''konkurencji''? ;D
6 czerwca 2022r. o 7:44
Horus napisał(a):

Jakiej konkurencji?
Przecież to zupełnie inna liga. Że się posłużę analogią dla ciebie zrozumiałą. Czy dla drużyny z ekstraklasy stanowi konkurencję jakiś zespół z Wólki Dolnej?
Mówisz że robię wszystko by przekonać samego siebie do wiary.
No właśnie o to chodzi że ja jestem człowiekiem niewierzącym.
Nie wierzę w istnienie Boga. Ja po prostu wiem że On jest. A więc to nie kwestia wiary, a wiedzy.
Jeśli ktoś dotknie ognia, nie musisz go przekonywać, że jest gorący. On po prostu o tym wie.

~~Rewal niezalogowany
6 czerwca 2022r. o 8:29
Wszystkich bogów wymyślili ludzie i dyskusja na ich temat , który jest prawdziwy nie ma żadnego sensu. Fakt, że człowiek chce w ,,coś" wierzyć i dlatego powstał cały panteon bogów od czasów najdawniejszych po dzień dzisiejszy i będzie powstawał dalej.
22258
#Horus nieaktywny
6 czerwca 2022r. o 8:46
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):

Jakiej konkurencji?
Przecież to zupełnie inna liga. Że się posłużę analogią dla ciebie zrozumiałą. Czy dla drużyny z ekstraklasy stanowi konkurencję jakiś zespół z Wólki Dolnej?
Mówisz że robię wszystko by przekonać samego siebie do wiary.
No właśnie o to chodzi że ja jestem człowiekiem niewierzącym.
Nie wierzę w istnienie Boga. Ja po prostu wiem że On jest. A więc to nie kwestia wiary, a wiedzy.
Jeśli ktoś dotknie ognia, nie musisz go przekonywać, że jest gorący. On po prostu o tym wie.

skoro idziesz w porównania to ja może tak...
porównujesz ''H'' do palca...;D
to nie kwestia ''lig'' tylko kwestia tego kto w co wierzy...
dla ciebie ''bogiem'' jest coś czego nikt nie widział dla innych -od wieków tak było- bogiem jest Słońce...
widoczne ...;D
Słońce daje światu wszystko...ludziom energię do życia , roślinom do wegetacji...
czy przeżylibyśmy bez Słońca? nie ...
ale miliardy ludzi nadal żyją bez twojego ''boga'' :D

dlatego od tysięcy lat to Słońce był ''bogiem'' dla wielu kultur ...
dla Słowian też...
6 czerwca 2022r. o 9:33
Możesz sobie zrobić bogiem nawet kaloryfer, grzeje nawet bardziej od Słońca.
Ale czy to faktycznie będzie Bóg?
Jest jeden Bóg, stwórca wszechrzeczy. Innych bogów po prostu nie ma. O czym tu dyskutować? A że coś się komuś uroiło? No cóż, to ma problem. Żyje w świecie nie mającym nic wspólnego z prawdą.
~~jarek to yebnie niezalogowany
6 czerwca 2022r. o 9:35
https://tvn24.pl/polska/rejestr-ciaz-jest-podpis-ministraniedzielskiego-pod-rozporzadzeniem-5739287

pisowskie peda.ły
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.