Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

22258
#Horus nieaktywny
23 grudnia 2022r. o 15:04
~~Srebrny Głóg napisał(a): W przeddzień Świąt Bożego Narodzenia jeden z lewicowców udzielił odpowiedzi na pytanie, które zadałem Horusowi: Czy świętuje w najbliższych dniach, a jeżeli tak, to co świętuje?
Większość ludzi pomstujących tu na chrześcijaństwo czy śmiejących się z narodzin Jezusa stroi choinkę, szykuje uroczystą kolację, a wszystko to robią kompletnie bez sensu!

Wesołych Świąt!

co świętuję ?
a świętuję ale już tu jednemu odpowiedziałem że nigdy się tego nie dowie...ty też ...;D
dla ścisłości ...nikt tu nie ''pomstuje'' na chrześcijaństwo a jeśli już to na pazerny ,oszukańczy ,przestępczy kler ...
czy ktoś się śmieje z narodzin Jezusa?...możliwe ale jak tu się nie śmiać jaki sami się gubicie kiedy się urodził a na dodatek jak kilku innych ''bogów'' z tego tzw. ''niepokalanego poczęcia'' ;D
strojenie choinki? ... skąd do polski przywędrował ten ''zwyczaj''? ...gdzie są początki tej ''tradycji'' ?
no i jak się nie śmiać z kogoś takiego jak ty bo przecież nie udzielisz na to odpowiedzi...

poczytaj o starosłowiańskich tradycjach a wtedy może napiszesz coś z sensem i zgodne z ...tradycją ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Srebrny Głóg niezalogowany
23 grudnia 2022r. o 16:09
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Srebrny Głóg napisał(a): W przeddzień Świąt Bożego Narodzenia jeden z lewicowców udzielił odpowiedzi na pytanie, które zadałem Horusowi: Czy świętuje w najbliższych dniach, a jeżeli tak, to co świętuje?
Większość ludzi pomstujących tu na chrześcijaństwo czy śmiejących się z narodzin Jezusa stroi choinkę, szykuje uroczystą kolację, a wszystko to robią kompletnie bez sensu!

Wesołych Świąt!

co świętuję ?
a świętuję ale już tu jednemu odpowiedziałem że nigdy się tego nie dowie...ty też ...;D
dla ścisłości ...nikt tu nie ''pomstuje'' na chrześcijaństwo a jeśli już to na pazerny ,oszukańczy ,przestępczy kler ...
czy ktoś się śmieje z narodzin Jezusa?...możliwe ale jak tu się nie śmiać jaki sami się gubicie kiedy się urodził a na dodatek jak kilku innych ''bogów'' z tego tzw. ''niepokalanego poczęcia'' ;D
strojenie choinki? ... skąd do polski przywędrował ten ''zwyczaj''? ...gdzie są początki tej ''tradycji'' ?
no i jak się nie śmiać z kogoś takiego jak ty bo przecież nie udzielisz na to odpowiedzi...

poczytaj o starosłowiańskich tradycjach a wtedy może napiszesz coś z sensem i zgodne z ...tradycją ...

Horusie, tradycyjnie i jak zwykle nic nie zrozumiałeś z tekstu Matczaka :)
A to, co napisałeś spowodowało, że mam dla ciebie bardzo konkretne i życzliwe życzenia.
No to życzę ci, abyś od Mikołaja dostał pod choinkę troszeczkę daru mądrości i troszeczkę daru rozumu.
No to Wesołych Świąt!

~~Srebrny Głóg niezalogowany
23 grudnia 2022r. o 16:15
I w prezencie dla Horusa oraz innych "turbosłowian" polecam naukową książkę na temat starosłowiańskich religii i wierzeń, żeby nie powtarzali bzdur:
https://www.academia.edu/37404158/Sikorski_Religie_dawnych_Słowian_Przewodnik_dla_zdezorientowanych_Wydawnictwo_Poznańskie_Poznań_2018_ss_352_Autor_nie_odpowiada_za_okładkę_
~~Uczeń niezalogowany
23 grudnia 2022r. o 16:25
https://wiadomosci.wp.pl/katecheta-obrazal-wosp-taka-byla-reakcja-uczniow-6847646449752896a

Katechete powinni przecwelowac we więzieniu.
22258
#Horus nieaktywny
23 grudnia 2022r. o 16:38
~~Srebrny Głóg napisał(a): Horus napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Srebrny Głóg napisał(a)

Horusie, tradycyjnie i jak zwykle nic nie zrozumiałeś z tekstu Matczaka :)
A to, co napisałeś spowodowało, że mam dla ciebie bardzo konkretne i życzliwe życzenia.
No to życzę ci, abyś od Mikołaja dostał pod choinkę troszeczkę daru mądrości i troszeczkę daru rozumu.
No to Wesołych Świąt!

tak ...nie zrozumiałem bo jak zrozumieć coś czego się nie czyta?
a za życzenia dziękuję bo tego pierwszego zawsze każdemu można życzyć a drugie już posiadam i właśnie nim się kieruję ...

wiem ,wiem...nie musisz odpisywać bo znam twoją odpowiedź...;D
~~Anty_kalifat niezalogowany
23 grudnia 2022r. o 16:58
Dokładnie, Owsiak to samo 'zło'.
Gile, Wesolowskie i inne podobne typki to samo dobro.
~~Czerwonawy Tamaryszek niezalogowany
23 grudnia 2022r. o 17:34
~~Anty_kalifat napisał(a): Dokładnie, Owsiak to samo 'zło'.

Mylisz się. Wszyscy wymienieni to samo zło, ale inaczej się manifestujące.
Ludzie od dawna wiedzą, że dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. I zło często pod tylko postacią dobra występuje. Dla zmylenia naiwnych :)

~~ladaco niezalogowany
23 grudnia 2022r. o 17:39
~~Czerwonawy Tamaryszek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Anty_kalifat napisał(a): Dokładnie, Owsiak to samo 'zło'.

Mylisz się. Wszyscy wymienieni to samo zło, ale inaczej się manifestujące.
Ludzie od dawna wiedzą, że dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. I zło często pod tylko postacią dobra występuje. Dla zmylenia naiwnych :)

O cholera , to i Owsiak gwałci małe dzieci ? Czego ja się tutaj nadowiaduję ., głowa mała.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza