Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

670
ramaj
26 grudnia 2022r. o 18:00
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ramaj napisał(a):
Ty zrecenzuj lepiej tego twego Jędraszewskiego bo bredzi jak pobity.Staremu już kompletnie odbilo.

Akurat u abp Marka Jędraszewskiego wszystkie wypowiedzi są logicznie spójne. Jeśli widzisz tam jakiś brak logiki, to proszę wskaż go literalnie. Założę się że nie dasz rady.
A twoje "recenzje" Jego wypowiedzi są po prostu śmieszne. Twój głos, w porównaniu do wypowiedzi Arcybiskupa Krakowskiego brzmi jak szczekanie wsiowego burka. Nie masz wiedzy, nie masz chęci by ją zdobywać, nie masz niczego. Dałeś się wrobić w rolę zwykłego wiejskiego kundla, który obszczeka każdego, na kogo poszczuje cię TVN.
Tak, wiem, brzydko piszę. Ale prawda nie zawsze jest piękna. Wy lewacy lubicie piękne słówka (z brzydka treścią). Ja użyłem brzydkich słów (ale w dobrej intencji, może w końcu zaczniesz samodzielnie myśleć).

Wielebny
Masz tu swego wychwalanego biskupa:
https://www.onet.pl/informacje/newsweek/abp-marek-jedraszewski-kosciol-wraca-na-stary-kurs-koniec-z-biciem-sie-w-piersi/lp5wyym,452ad802
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Makowy Grab niezalogowany
27 grudnia 2022r. o 8:43
ramaj napisał(a): Przestańmy udawać, że abp Jędraszewski jest biskupem. To po prostu rasowy polityk ,regularnie spotykający się w Krakowie z całą PiSowską świtą. Do tego homofob

100/100
Taka już funkcja biskupa, ze spotyka się z wiernymi (i z niewiernymi też). Tak wiem, jak papież rozmawiał z faszystami to tez według ciebie stawał się faszystą. Zrozum że Kościół Katolicki jest otwarty na każdą, nawet najbardziej zbłąkaną duszyczkę, także twoją.
A że homofob? Taką wyznaje religię. Nie pochwala pewnych zachowań. Nie jest jednak wrogiem grzeszników. Wciąż wierzy w ich nawrócenie. To tylko wy lewacy najchętniej byście powywieszali wszystkich, którzy myślą inaczej nie wy. I myślicie że wszyscy tak mają. Katolicy modlą się za tych, którzy błądzą, by zaczęli korzystać ze swojej wolności w zgodzie z prawem Bożym.
~~Makowy Grab niezalogowany
27 grudnia 2022r. o 8:44
to ja tytoń :-)
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
27 grudnia 2022r. o 11:22
ramaj napisał(a): https://www.onet.pl/informacje/newsweek/abp-marek-jedraszewski-kosciol-wraca-na-stary-kurs-koniec-z-biciem-sie-w-piersi/lp5wyym,452ad802

No i czego tu nie rozumiesz? W tekście artykułu znajdziemy na przykład coś takiego: "Dodajmy, ustawy oprotestowanej przez rodziców, organizacje pozarządowe, opozycję parlamentarną i w końcu zawetowanej przez prezydenta Andrzeja Dudę."
To tylko u lewaków prawdę da się przegłosować. W Bożym świecie prawda jest jedna. I choćby ją oprotestowali wszyscy ludzie, nie ma to najmniejszego znaczenia. Rodzice ulegli już lewicowej propagandzie, nic dziwnego że nie chcą przed nią chronić swoich dzieci. Jedyną ochroną naszych dzieci w takiej sytuacji jest jeszcze Kościół. Autor artykułu stawia tezę, że hierarcha Kościoła, w którym zdarzają się księża pedofile, nie ma prawa zabierać głosu w sprawie moralności. Otóż Kościół ma nie tylko prawo, ale i obowiązek, choćby i co drugi ksiądz to był pedofil. Przez to że księża grzeszą, Prawa Boże nie zmieniają się ani na jotę. Dobrze że są jeszcze tacy kapłani jak abp Marek Jędraszewski, którzy nie boją się mówić prawdy.
A co do moralnego prawa do mówienia co dobre a co złe, to weź pod uwagę, że Kościół nie ma na sobie od początku swego istnienia nawet 10% ofiar, których krew na swoich rekach mają lewacy wszelkiej maści, przez ostatnie 100 lat.
~~nina niezalogowany
27 grudnia 2022r. o 11:39
Moja siostrzenica chodzi do szkoły średniej. Polonistka , która ją ; uczy; chcąc jak to mówi nawiązać bliski kontakt z uczniami klnie jak szewc. Inaczej, mówi, że straci kontakt z młodzieżą i nie będzie miała poszanowania. Na porządku każdej lekcji jest słownictwo w stylu spier..., ku..., ty poje... matole, chodź do tablicy ciulu, itp. Czy nie uważacie że świat zdąża do zagłady? Polonistka i szkoła średnia. A rodzice? No cóż . Widocznie taka potoczna mowa leci w domu. I o czym tu dyskutować?
~~Biaława Sałata niezalogowany
27 grudnia 2022r. o 11:42
Horus napisał(a): uważajcie bo naślą na was jakiegoś prokuratora za to że obrażacie pana biskupa...
mnie już dzisiaj postraszono prokuratorem za pisanie ''piSSdo wora '' ;D

Ty już się zastanowiłeś co świętowałeś ?
~~pero niezalogowany
27 grudnia 2022r. o 11:57
~~Biaława Sałata napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): uważajcie bo naślą na was jakiegoś prokuratora za to że obrażacie pana biskupa...
mnie już dzisiaj postraszono prokuratorem za pisanie ''piSSdo wora '' ;D

Ty już się zastanowiłeś co świętowałeś ?

Pewnie wizytę córy...
~~Biaława Sałata niezalogowany
27 grudnia 2022r. o 12:12
~~pero napisał(a): Ty już się zastanowiłeś co świętowałeś ?

Pewnie wizytę córy...

To ona przychodzi do niego raz w roku ? Tylko w czasie kiedy katolicy obchodzą Boże Narodzenie ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.