No i co Wam przeszkadza znow? Katolicy nie , jehowi nie, kaczor nie, PO nie, narodowcy nie. Zrobcie sobie kongres ateistow nihilistow- oczywiscie tajny, bez reklamy ;)
Kłamstwem jest to że nie przeprowadza się żadnych zbiórek pieniędzy ! Byłem i widziałem ogromne skrzynki na pieniądze przy każdym wejściu na sektory, na korytarzach itd. Nawet jak są to dobrowolne datki to i tak jest to rodzaj zbiórki pieniędzy. Ba nawet ogłaszali że jak ktoś nie ma gotówki to żaden problem , bo można kartami płatniczymi przesłać pieniądze w specjalnym punkcie na hali !!!
Jak ich tak dużo, to i skrzynki na pieniądze ogromne. Poza tym oni sobie pomagają w znalezieniu pracy, to większość nie ma problemu z datkami i nie musi się czuć niezręcznie.
SZKODA ŻE NIE NAPISALI TEGO, ŻE JAK KTOŚ PRZESTAJE BYĆ ŚWIADKIEM BO PO PROSTU ZMIENIŁ POGLĄDY TO RODZINA KTÓRA JEST NADAL ŚWIADKAMI ZRYWAJĄ Z TAKĄ OSOBĄ WSZELKIE KONTAKTY , ZRYWAJĄ WIĘZI RODZINNE ! A BYLI WSPÓŁWYZNAWCY NIE MOGĄ POWIEDZIEĆ TAKIEJ OSOBIE NAWET "DZIEŃ DOBRY" NA ULICY ! JEHOWI MAJĄ ZAKAZ ROZMAWIANIA Z BYŁYMI CZŁONKAMI !
Jako, że znam Świadków to nie mogę powiedzieć nic złego na wielu z nich, w dużej części są to ludzie szczerzy i bardzo wierzący, trzymający się ściśle zasad moralnych. Przerażający w tej organizacji jest natomiast sam schemat podstępnej psychomanipulacji (pod płaszczykiem raju, miłości, życzliwości itp)z której 99% członków nie zdaje sobie sprawy jak organizacja nimi perfidnie manipuluje. A wspomniana miłość i życzliwość jest bardzo interesowna ..
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.