~~olo napisał(a): ~~Bolesławianin napisał(a): Kochani skoro jest tak wielu miłośników gliniady to zróbcie zrzutkę dla pana Nowaka, jakieś 25-30 tys i smarujcie się gliną do woli! Przecież nikt nikomu tego nie broni! Cały krzyk jest o to, że Nowak chce sporo kasy za imprezę trwającą 2 godziny, a miasto nie jest chętne do płacenia! Skoro nie dało się dogadać z twórcą gliniady to miasto wydało środki na inny cel! Przywoływanie niedźwiedzi czy innych jest głupie bo sam Nowak nie chce się dogadać lub robi wszystko, żeby się nie dogadać! Ludzie którzy organizowali gliniade już kilka razy wypowiadali się o kosztach tej imprezy. Mówili że można ją taniej zorganizować! niech miasto pokryje część kosztów, a resztę sponsorzy, w końcu wielu przedsiębiorców głośno krzyczy i listy pisze, że tak wspaniałej imprezy nie ma w mieście! Zwolennicy mówią, że glniada promuje miasto... Promuje to fakt! promuje również Nowaka i jego biznes! Myślę, że gdyby rozgraniczyć prywatę od środków publicznych to można by góry przenosić!
Szkoda że nie przeszkadzała Romanowi kwota kiedy dawał ślub gliniadowy przed wyborami... Och ilu wtedy z ratusza pchało się na "ołtarz"....
Nie zrozumiałeś tego co mam na myśli. Nie mieszajmy kompleksów władzy czy organizatora! Jest sporo osób zainteresowanych imprezą wiec należy wziąć sprawy we własne ręce i tyle! Czy ratusz dołoży? Czy ludzie/przedsiębiorcy/sponsorzy się dołożą? Tego nie wiem, ale zamiast płakać i rzucać kwasem najwyższa pora zabrać się do roboty!