~~ napisał(a):~~Piotrek napisał(a): Te podziały, skłócenie, walka w narodzie to brednie. Nic takiego nie istnieje a kłócą się tylko politycy i to w zasadzie głównie pełnej nienawiści do obozu rządzącego opozycji. Media to wszystko nakręcają żeby sobie zwiększyć oglądalność, co ma zwiększyć wpływy z reklam i taki dostajemy obraz Polski. Fałszywy obraz.
Jeśli zaś chodzi o Polskę i Polaków, to cała ta walka jest wirtualna i jest nam wmawiany podział. W tym kraju walczą przede wszystkim elity o wpływy i o swoje własne interesy. Wy naprawdę wierzycie, że np. TVN, który nie jest polski, czy jakiś tam Onet, który jest niemiecki nie przedstawia Wam spraw w sobie właściwy sposób? Że nikt bogaty nie finansuje wiadomości, sposobu ich pisania? Wy naprawdę wierzycie, że cała nauka socjotechniki i sposobów na manipulowanie ludźmi, nie ma swojego zastosowania w mediach? To po co masę książek i badań nad tymi
zjawiskami? Na tym zbudowano już imperia medialne, tam jak mantra jest wykorzystywana wiedza o ludzkiej psychice i sposobach wywierania wpływu.
Polska jest piękna, Polacy są wielcy i ja jako niezbyt zagorzały, ale jednak zwolennik polityki PiS nigdy bym nie powiedział, że jestem z kimkolwiek skłócony o swoje poglądy. Nigdy też nie byłem agresywnie nastawiony do kogokolwiek kto myśli inaczej. Dopóki rozmawiamy bez agresji, na argumenty.... wszystko jest normalne.
Problemem ale i zaletą demokracji jest to, że teraz każdy może głośno mówić co zechce. I niestety, masę ludzi bez poziomu pisze w tematach jak ten nie zachowując żadnych standardów. Wystarczy chwilę poczytać by zrozumieć ile rynsztokowych wpisów jest w tym temacie. Tylko to nie obrazuje żadnego skłócenia w narodzie, to obrazuje jak wielu głupców mamy w społeczeństwie, którzy tylko tyle niestety potrafią z siebie wydobyć.
Polska!
Ciebie koniecznie trzeba zaliczyć do grona elitarnych GŁUPCÓW, PIS doprowadził do tego, że bracia w rodzinie są skłóceni przez różne poglądy ,przecież PIS cały czas pier....ł ,że,,POLSKA W RUINIE '' a teraz jest tak pięknie chyba jakiś pisowski cud .
~~ napisał(a): Porównaj wydatki PKB na zbrojenia Polski oraz innych państw natowskich, i dopiero wypowiadaj się głupku.