~~Woskowożółty Platan napisał(a): To teraz już na spokojnie...
Na początek wizja i misja jaka przyświeca PIS:
„NASZYM CELEM JEST BUDOWA POLSKIEJ WERSJI PAŃSTWA DOBROBYTU”
Sens tworzenia misji i wizji państwa doskonale odzwierciedlają słowa rzymskiego poety i filozofa Seneki: „Gdy nie wiesz, do którego portu płyniesz, żaden wiatr nie jest dobry”.
Misją i wizją jest więc Polska, jako dobre miejsce do pracy i do życia. Miejsce, z którego młodzi, zdolni, wykształceni Polacy nie muszą emigrować aby godnie zarabiać i godnie żyć.
A konkrety ?
Czy to program czy puste obietnice każdy musi ocenić sam. Doświadczenia z minionych lat pozwalają też ocenić wiarygodność poszczególnych ugrupowań.
.
czy to aby nie z ''poradnika przedsiębiorcy''? ;)
''Misją i wizją jest więc Polska, jako dobre miejsce do pracy i do życia. Miejsce, z którego młodzi, zdolni, wykształceni Polacy nie muszą emigrować aby godnie zarabiać i godnie żyć.''
a teraz napisz ilu to Polaków za rządów pis -a trochę to już trwa...;) wróciło do kraju a ilu zdążyło wyjechać ...
a może napisz o tych wcześniejszych obietnicach tych ''milionów mieszkań '' jakie będą czekać na tych zarabiających godnie Polaków ...
gościu ...ja rozumiem że przekaz dla ciebie z KC Nowogrodzka jest jasny ...
''dezinformacja''
ale nie wszystkich kupisz na takie bzdety...
proste pytanie -skoro teraz często słyszymy tłumaczenia że na to czy na tamto nie ma kasy to skąd teraz nagle ta kasa się znajdzie?
nadal będziesz tu pierdzielił że z ''uszczelniania vatu''?
czy chcesz przez to powiedzieć że nadal jest ''nieszczelny '' ?...hahahaha
to ile lat jeszcze go będą ''uszczelniać''? 5?...10?...20?
to są puste obietnice bez żadnego pokrycia bo ekonomii nie oszukasz ...
ale nowy rok pokaże ci prawdę ale wtedy już ciebie tu nie będzie ...''platanie'' ;)
zresztą wczoraj tu też cię nie było ...:]
a ''operator betoniary'' był ,jest i będzie ...
co ty myślisz?...że jak pis wygra nadchodzące wybory to ja nagle zapałam do nich miłością?
o nie ...za dużo szkód wyrządzili już w tym biednym ,pełnym kołtuństwa kraju...