~~Paliowy Szarłat niezalogowany 28 września 2019r. o 7:38
'''Gdy Onet ujawnił aferę hejterską, rzecznik Krajowej Rady Sądownictwa Maciej Mitera zapewniał, że opisaną przez nas internetową hejterkę Emilię zna bardzo słabo. Stwierdził nawet, że próbowała się do niego "przykleić". Z naszych informacji wynika jednak, że wymienili kilkaset wiadomości, a Mitera m.in. pisał kobiecie, jak ma tłumaczyć w sieci niejasności dotyczące list poparcia do KRS.
Kontakty Emilii z Maciejem Miterą trwały co najmniej od marca do połowy lipca 2018 r.
Byli na "ty", zdarzało się, że wymieniali kilkanaście sms-ów dziennie
Emilia – za pełną zgodą sędziego Mitery – umawiała mu wywiady w mediach, on zapewniał ją, że "tylko ona ma takie prawo”
Na początku kwietnia ubiegłego roku Mitera deklarował też, że "zaopiekuje się" w Radzie Tomaszem Szmydtem – mężem Emilii, który funkcję szefa Biura Prawnego KRS objął parę miesięcy później
Onet w serii tekstów ujawnił, że osoby pracujące w Ministerstwie Sprawiedliwości wykorzystywały internetową hejterkę do ataków na niewygodnych dla władzy sędziów. Według naszych informacji, hejterka Emilia utrzymywała kontakty także z sędziami spoza ministerstwa, w tym z członkami Krajowej Rady Sądownictwa.
Rzecznik Rady Maciej Mitera publicznie zapewniał, że "małą Emi" zna wyłącznie jako "żonę sędziego" i czasem odbierał od niej telefony, a kobieta po prostu się do niego “przykleiła”.
Po wybuchu ujawnionej przez Onet afery hejterskiej Mitera podkreślał, że znał Emilię, ale "nigdy jej nie widział". – Miała ze mną kontakt telefoniczny, otrzymała numer od swojego męża – tłumaczył. – Z racji mojego zawodu, profesji, służby, jestem uczulony, że różne osoby próbują się – mówiąc kolokwialnie – przykleić. Taką osobą była też Emilia – mówił.
Onet dotarł do dokumentów, z których wynika jednak, że Mitera utrzymywał z kobietą niemal codzienne kontakty co najmniej od marca do maja 2018 r. W czerwcu sms-ów nie było, po raz ostatni pisali do siebie 12 lipca 2018 r. ''
~~Wrzosowy Dziurawiec niezalogowany 28 września 2019r. o 11:28
Hasło Platformy Obywatelskiej : „nic, co dane, nie będzie odebrane”
To rodzi dwa pytania:
• Po pierwsze - kto dał, komu dał i dlaczego wcześniej nie dawano?
• Po drugie - dlaczego trzeba zapewniać, że nie będzie to odebrane?
◦ Kto miałby odebrać?
◦ Z jakiego powodu?
Czy dlatego,że PO nie zapewni odpowiednich dochodów państwa, bo po prostu nie potrafi
I skąd obawy , że jak POwróci, to będą zwracać: ;(
• złodziejom co im zabrano,
• mafiom watowskim i paliwowym „lewe” dochody
• esbekom ich emerytury
~~Płowobrunatna Sosna niezalogowany 28 września 2019r. o 13:57
NIGDY NIE SPOTKAŁEM:
- bezdomnego skłonnego oddać mi auta
- żołnierza AK przekazującego mi kamieniczkę
- księdza sprzedającego ziemię po okazyjnej cenie
- banku który udzielił kredytu na firmę bez siedziby
Koalicja Obywatelska opublikowała w piątek w mediach społecznościowych spot wyborczy z udziałem 5-osobowej rodziny. W spocie młody mężczyzna dziękuje za program 500 Plus i zwraca się do premiera. „Panie premierze, samo 500+ nie wystarczy, by żyć” - mówi. Z kolei żona stwierdza w spocie, że pieniądze z 500+ „dostaje każdy”, niezależnie od zarobków. Mężczyzna stwierdza natomiast, że w tygodniu ich rodzina prawie się nie widuje, bo po reformie edukacji „zajęcia w szkole trwają do wieczora”. W spocie występuje także postać starszego, smutnego człowieka, o którym młody mężczyzna mówi, że nie kupił leków, bo brakuje ich aptece. Na końcu spotu pojawia się hasło wyborcze Koalicji Obywatelskiej „Jutro może być lepsze”.
Nowy spot Koalicji Obywatelskiej. PO wznosi się na wyżyny hipokryzji: „Samo 500+ nie wystarczy, by żyć”. A co sami zrobili dla rodzin?!
Internauci nie zostawiają suchej nitki na spocie KO: „Nie macie pojęcia o polskiej rodzinie”; „Schetyna pojechał na Żuławy i zaczął kopać”
Spot wywołał lawinę komentarzy. W odpowiedzi na wezwania lidera PO rzecznik rządu Piotr Müller zaproponował rodzinie, która wystąpiła w spocie KO spotkanie z premierem Mateuszem Morawieckim. Jest jednak mały problem. Małżeństwo z nagrania to aktorzy… paradokumentów.
[img=1569672796_0xi8yft.jpg] [img=1569672816_ftgyf18.jpg]
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.