~~Ciemnoróżowy Orzech napisał(a):~~Spopielały Grujecznik napisał(a):~Zarumieniony Miłorząb napisał(a): Pislamisci kupują kolejną propagandę za nasze pieniądze.
Akcje spółek skarbu pislamu zanotowały spadki jednak nikogo to nie interesuje
REPOLONIZACJA mediów! Mówi ci to coś? BRAWO PIS.
kupowanie propagandy za nasze pienądze.
Marzenie żoliborskiego przykurcza.
W razie nie wycofania z weta stracimy 103 miliardy i drugie tyle w pożyczkach.
Do tego pieniądze z funduszu spójności i innych programów rozwojowych.
Od 1 stycznia nie podpiszemy żadnej umowy o pracę z dofinansowaniem unijnym.
Zero nowych dróg, basenów itd.
DALEJ CHCECIE UMIERAĆ ZA PSUCIE PRAWORZĄDNOŚCI ??
~~Malinowy Krwawnik napisał(a):~~Spopielały Grujecznik napisał(a):~~Malinowy Krwawnik napisał(a):~Ciemnoróżowy Orzech napisał(a): pis nie po to przejmuje regionalne media aby uprawiać dziennikarstwo, robią to aby siać swoją nienawiść i trzymać swoją władzę dyktatorską.
A gdyby tak zbojkotować Orlen? Wpływy padną, ale będą mieli masę prasówki aby się podetrzeć.
Ja od kiedy PIS przejął Orlen w ramach bojkotu nigdy tam nie tankuję a mam kilka samochodów więc trochę by się nazbierało moje hasło **** Orlen
Orlen jest Spółką Skarbu Państwa nie PISu. Tankuję na Orlenie i będę tankował.
A państwo jest czyje nie PISu ?A burmistrz Obajtek to nie jest z PIS ? **** Orlen!
~~Spopielały Grujecznik napisał(a):~~Malinowy Krwawnik napisał(a):~~Spopielały Grujecznik napisał(a):~~Malinowy Krwawnik napisał(a):~Ciemnoróżowy Orzech napisał(a): pis nie po to przejmuje regionalne media aby uprawiać dziennikarstwo, robią to aby siać swoją nienawiść i trzymać swoją władzę dyktatorską.
A gdyby tak zbojkotować Orlen? Wpływy padną, ale będą mieli masę prasówki aby się podetrzeć.
Ja od kiedy PIS przejął Orlen w ramach bojkotu nigdy tam nie tankuję a mam kilka samochodów więc trochę by się nazbierało moje hasło **** Orlen
Orlen jest Spółką Skarbu Państwa nie PISu. Tankuję na Orlenie i będę tankował.[/c
]
A państwo jest czyje nie PISu ?A burmistrz Obajtek to nie jest z PIS ? **** Orlen!
Państwo jest Polskie DURNIU! Rządzi demokratycznie wybrany rząd.
Słuchaj przygłupie DUREŃ to ciebie zrobił z prostytutką tylko nikt cię nie wyskrobał .
Nikt tak jak PIS nie doprowadził Państwa do ruiny ,jak obejmowali rządy przejęli dług w kwocie 800 miliardów a za 5 lat ich nierządów doprowadzili do 1,5 BILIONA .Ciekawe gdzie jest to złoto co wywieźli z Londynu ?
~~Mlecznobiały Rdest napisał(a): Od 2004 roku polski budżet zasilony został z funduszy unijnych kwotą 181 mld euro.
W tym czasie wpłaciliśmy do unijnej kasy ponad 58 mld euro.
Saldo rozliczeń pomiędzy Polską a UE wynosi więc ok. 123 mld euro/ 16 lat
Czyli średnio na rok wychodzi 7,69 mld euro = 18,45 mld zł
PKB w Polsce w 2019 roku wyniósł 2,288 bln zł,
Łatwo policzyć, że dotacje unijne stanowią więc ok 1% polskiego PKB
Z kolei w czasie naszego członkostwa aż 97 % wartości inwestycji w Polsce zostało zrealizowanych za POLSKIE pieniądze.
Należy szanować naszą przynależność do unii, ale należy też zachować umiar w zachwytach nad unijnymi dotacjami. To tylko 1% polskiego PKB.
I pamiętać, że ceną jaką przyszło nam zapłacić było otwarcie polskiego rynk
u dla zachodnich firm i sieci handlowych, często kosztem polskich przedsiębiorstw i przedsiębiorców.
A od 2027 r. będziemy wpłacać do unijnego budżetu więcej, niż dostawać - będziemy płatnikiem netto.
https://businessinsider.com.pl/finanse/fundusze/ile-polska-dostala-z-ue-a-ile-wplacila-do-budzetu-16-lat-polski-w-ue/38vet4t
https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/pkb-polski-2019-gus-przedstawil-nowe-dane-4711362
https://wsensie.pl/publicystyka/18-komentarze/32943-dotacje-naszym-przeklenstwem