Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Apteka w Tesco

~~Były już klient niezalogowany
28 sierpnia 2017r. o 17:31
Chciałbym podzielić się pewną refleksją z dzisiejszych zakupów. Podczas realizowania recepty w aptece w Tesco, zapłaciwszy za lekarstwa odebrałem foliową torebkę od farmaceutki i odwróciłem się w stronę wyjścia. W tym momencie woreczek pękł na zgrzewie i cala zawartość wylądowała na podłodze m.in. szklana butelka z syropem, która pękła. Poprosiłem o wymianę i tutaj czekała mnie niemiła niespodzianka; farmaceutka oświadczyła, że muszę ponownie za nią zapłacić. Zapytałem dlaczego chce koszty przerzucić na mnie, skoro towar pakowany przez nią, a uszkodzenie towaru nastąpiło na skutek wadliwej reklamówki, w którą zapakowała lekarstwa. Odparła, że przecież nie przerzuci kosztów na siebie, a poza tym, to teraz takie właśnie reklamówki produkują. Zapytałem zatem, dlaczego oferują klientom wadliwe reklamówki, skoro są świadomi ich kiepskiej jakości. Na to pytanie pani farmaceutka już nie potrafiła odpowiedzieć. Chcąc nie chcąc za lekarstwo zapłaciłem zatem podwójnie, lecz tę aptekę omijał będę szerokim łukiem. Nie tak chyba powinno się rozpatrywać reklamacje powstałe bynajmniej z winy klienta.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~@ niezalogowany
29 sierpnia 2017r. o 8:01
Farmaceuta też nie jest nic winny. Z Twojej historii wynika, że winny jest producent torebek. Skoro tak bardzo Cię to zbulwersowało, trzeba było sporządzić odpowiednią dokumentację i uderzać do producenta torebek o zwrot kosztów leku ;] A tak obsmarowałeś błotem nic niewinną aptekę, bo nie poniosła odpowiedzialności za nieswoje zaniedbanie..... Zastanów się następnym razem zanim napiszesz takie głupoty...
~~Xxx niezalogowany
29 sierpnia 2017r. o 8:21
@ co ty pier... to jest ewidentnie wina apteki
~~ niezalogowany
29 sierpnia 2017r. o 9:59
~~@ napisał(a): Farmaceuta też nie jest nic winny. Z Twojej historii wynika, że winny jest producent torebek. Skoro tak bardzo Cię to zbulwersowało, trzeba było sporządzić odpowiednią dokumentację i uderzać do producenta torebek o zwrot kosztów leku ;] A tak obsmarowałeś błotem nic niewinną aptekę, bo nie poniosła odpowiedzialności za nieswoje zaniedbanie..... Zastanów się następnym razem zanim napiszesz takie głupoty...

wina aptekarki , bo wiedziała o wadliwych reklamówkach . Powinna uprzedzić kupujacego , dac podwójną reklamówke , a nie obarczać kosztami klienta !
~~ niezalogowany
29 sierpnia 2017r. o 10:17
Jak zapłaciłeś i dostałeś paragon, to już twój problem
~~Wróg DEBILI niezalogowany
29 sierpnia 2017r. o 10:42
Towar wydany klientowi po zapłaceniu stanowi jego własność i robi co chce. To nie wina apteki że klient dostał wadliwą reklamówkę, mógł sprawdzić.
A co by było gdyby klient włożył do swojej reklamówki i wychodząc reklamówka puściła i rozbiła się na podłodze, wówczas klient płaci aptece za sprzątanie i oczyszczenie miejsca.
Ale tak to jest jak się ma dwie lewe ręce.
Przypomina mi to artykuł o zakazie z wózkami.

~~Amigo niezalogowany
29 sierpnia 2017r. o 11:14
~~Wróg DEBILI napisał(a): Towar wydany klientowi po zapłaceniu stanowi jego własność i robi co chce. To nie wina apteki że klient dostał wadliwą reklamówkę, mógł sprawdzić.
A co by było gdyby klient włożył do swojej reklamówki i wychodząc reklamówka puściła i rozbiła się na podłodze, wówczas klient płaci aptece za sprzątanie i oczyszczenie miejsca.
Ale tak to jest jak się ma dwie lewe ręce.
Przypomina mi to artykuł o zakazie z wózkami.

Jak inaczej chcesz sprawdzić czy reklamówka wytrzyma obciążenie nie obciążając jej? heh.
~~Pteka niezalogowany
29 sierpnia 2017r. o 11:51
Nie róbcie znowu z siebie kaleki.
Zaczyna się robić jak w USA. Z wszystkim leci się do mediów i z pierdołami dupę się zawraca, kot zjadł rybki, nie wpuścili do sklepu z wózkiem. Ludzie oszaleli. Ludzie robią się coraz bardziej roszczeniowi. Co to za życie, gdy wszystko jest złe?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza