~~ napisał(a): Prezydent nikogo nie pomawia - ja pytam pomawiających! To gdzie jest to prawo ZABRANIAJĄCE pobierania opłat? :D
To że w jakimś mieście takich opłat nie pobierają, NIE oznacza że nie wolno pobierać!
Ja nie jestem stroną w sporze i nie mam interesu, by podawać do sądu. Acz uważam pozew ze strony pomówionych za zasadny.
Nic mi do radnych - dla mnie ważna jest prawda!
Wreszcie, twoja irytacja i impertynencja połączona z brakiem jakichkolwiek argumentów każe mi podejrzewać, że możesz mieć swój interes w tej sprawie . I dowodzi, że moja argumentacja była celna
~~pan Henio napisał(a): Takiego grobu po prostu zarządca cmentarza NIE MOŻE RUSZYĆ! (dopiero po 99 latach) więc nie musisz go opłacać, a skoro nie musisz to jakim prawem pobierano opłatę?:
Pocztaj z sensem:
~~ napisał(a):~~pan Henio napisał(a): Takiego grobu po prostu zarządca cmentarza NIE MOŻE RUSZYĆ! (dopiero po 99 latach) więc nie musisz go opłacać, a skoro nie musisz to jakim prawem pobierano opłatę?:
Pocztaj z sensem:
Lekarzu - ulecz najpierw siebie i poczytaj z sensem!
Od początku twierdzę, że ustawa nie pozwala administracji ponownie użyć grobu murowanego. Ale administracja przecież tego NIE przekraczała!
Gdzie paragraf ZABRANIAJĄCY pobrania opłaty?!
PanM napisał(a):~~ napisał(a): Prezydent nikogo nie pomawia - ja pytam pomawiających! To gdzie jest to prawo ZABRANIAJĄCE pobierania opłat? :D
To że w jakimś mieście takich opłat nie pobierają, NIE oznacza że nie wolno pobierać!
Ja nie jestem stroną w sporze i nie mam interesu, by podawać do sądu. Acz uważam pozew ze strony pomówionych za zasadny.
Nic mi do radnych - dla mnie ważna jest prawda!
Wreszcie, twoja irytacja i impertynencja połączona z brakiem jakichkolwiek argumentów każe mi podejrzewać, że możesz mieć swój interes w tej sprawie . I dowodzi, że moja argumentacja była celna
Brawo Panie Przemysławie nareszcie tezy głoszone przez Pana znajdują odzwierciedlenie w praktyce.!!
Brawo panowie radni, że zaczynacie skubać plaster miodu, który jak robotnice wokół matki tak pracownicy w MZGK wokół prezesa tworzyli dobrobyt na użytek własny ,
za pełną aprobatą prezydenta.
Władze samorządowe powoływane są przez obywateli aby działać w imieniu i INTERESIE tych obywateli a nie prowadzić działalność komercyjną destabilizującą wolny rynek.
Spółki samorządowe powinny funkcjonować na granicy opłacalności aby obywatele będący den facto ich właścicielami mieli dostęp do sprawnej i jak najtańszej usługi komunalnej./ wywóz śmieci, cmentarz, zaopatrzenie w wodę . sprzątanie miasta itp/
Co do cen na cmentarzu komunalnym w Bolesławcu posiadam kilkanaście faktur od ludzi plus trzy swoje i uważam że umieszczone tam ceny są niehumanitarne a wręcz grabieżcze
Osoba która to wymyśliła wraz z tymi którzy je zatwierdzili na pewno nie kierowała się dobrem klienta. Ponieważ spółki samorządowe są pawie zawsze monopolistami takie praktyki możemy nazywać " bandyckimi " .
~~ napisał(a):
Nikt nie mówi że adm cmentarza wykorzystywał takie groby. Adm po prostu nie powinien pobierać opłaty, bo takiego grobu nie mogą ruszyć nawet jak się nikt nie zgłosi i wg ciebie nie zapłaci. Taki grób stroi jak święty przez 99 lat od wybudowania nawet jeśli ktoś nie zapłaci. A jeśli ktoś nie musi płacić żeby grób stał nie ruszony to jak można było ludzi wzywać do zapłaty. Ty serio jesteś taki głupi że tego nie kleisz?
~~ napisał(a):~~ napisał(a):
Nikt nie mówi że adm cmentarza wykorzystywał takie groby. Adm po prostu nie powinien pobierać opłaty, bo takiego grobu nie mogą ruszyć nawet jak się nikt nie zgłosi i wg ciebie nie zapłaci. Taki grób stroi jak święty przez 99 lat od wybudowania nawet jeśli ktoś nie zapłaci. A jeśli ktoś nie musi płacić żeby grób stał nie ruszony to jak można było ludzi wzywać do zapłaty. Ty serio jesteś taki głupi że tego nie kleisz?
Ty serio jesteś taki głupi , że nie kleisz faktu, że NIE MA PARAGRAFU zabraniającego pobierania opłaty?!
A kogo obchodzą te wszystkie INNE twoje i innych filozofie i dyrdymały?!