racja ...nikt nie ma prawa
ale zapytam tu gdzie były i co zrobiły pewne bolesławieckie instytucje kiedy działo się zło ,kiedy ten chłopak był zagubiony w tym co się dzieje ,kiedy właśnie od najbliższych dostawał życiowe ''baty'' ?
więc teraz kiedy PAŃSTWO poprzez swoje INSTYTUCJE
nie potrafiło mu pomóc to niech teraz to ''państwo'' teraz wykaże się większą dalekowzrocznością i niech nie rujnuje mu życia bo ono i tak jest teraz ''zachwiane''
dzisiejszy przykład który zasłyszałem w radio
kilku małolatów strzelało z wiatrówki na szczęście raniąc tylko niegroźnie pewna kobietę ,następnie STERRORYZOWALI ochroniarza w sklepie by ukraść dwie butelki wódki i co ?
postawiany zarzut to -- ''napad o charakterze rozbójniczym ''
ktoś kto ogarnia różnicę w klasyfikacji czynu zabronionego dostrzeże czym jest to w porównaniu do innego art. K.K mówiącego o ''napadzie z bronia w ręku ''
chłopakowi życzę jak najlepiej a i dużo szczęścia bo naprawdę będzie mu ono potrzebne ...
pamiętajcie że wprowadzono pewną nowelizację do ustawy o ''obronie koniecznej '' i cholera wie co każdemu z nas może się przydarzyć ...;)
~Buraczkowa Serduszka niezalogowany 4 lutego 2018r. o 20:45
Panie Kazimierzu przyznaje panu racje ,nikt nie ma prawa nikomu życia odbierać , lecz to działa w dwie strony, od kogo dostał zdemoralizowany konkubent prawo gnębienia , upodlenia i terroryzowania psychicznego Dominika , na jakiej podstawie mógł to czynić zdemoralizowany osobnik , ???? , w Polsce powinni wprowadzić prawo z urzędu , jeżeli bierzesz kobietę z dziećmi , i podejmujesz się ich wychowania, musisz traktować jak swoje bez żadnych podstaw użycia siły wobec nich .Nietykalność cielesna na codzień , w/w Dominik utracił kontrolę nad własnym postępowaniem , psychika nie wytrzymała .
Ps.Rzeżucha miała rację to są chwasty niereformowalne z zaburzeniami psychicznymi ,i może to zabrzmi drastycznie żyłem w podobnej sytuacji jak Dominik i żałuje ze tego chwasta który mi i rodzeństwu sprawił piekło na ziemi nie wyrwałem .
#Kazimierz Marczewski nieaktywny 4 lutego 2018r. o 22:46
Buraczkowa Serduszko! Rozumiem to co piszesz, ale nie zgadzam się z tym, że można komuś nawet jak jest największy drań zabierać życia, dlatego w cywilizowanych krajach zabroniono kary śmierci, w Polsce zresztą też.
Życie jakie by nie było to nie jest chwast. Dorosły człowiek musi zawsze szukać rozwiązań, a nie zabierać komuś życia.
Nie zgadzam w tym punkcie z taką opinią, że psychika nie wytrzymała to mu wolno kogoś zabić. Nie wolno! A jak to zrobił, to powinien ponieść stosowną karę.
Wypuszczenie go po takiej zbrodni, przed procesem na wolność, może być złym sygnałem dla innych podobnych zabójców.
Ale z wyrokami sadów nie dyskutuję, chociaż w tym przypadku mam wątpliwości.
~Buraczkowa Serduszka niezalogowany 5 lutego 2018r. o 7:07
Ma pan pełne prawo do opiniowania innych ,lecz przeżyć tą traumę nikomu ,nawet największemu wrogowi bym nie życzył .
Motto: nie krzywdź -nie będziesz skrzywdzony.
Łatwo jest opiniować coś czego się nie przeżyło ,życie w rodzinie patologicznej jest piekłem na ziemi , bagaż doświadczeń z dzieciństwa pozostaje w psychice jak przyklejona łatka na całe życie , choć uważam się za człowieka z silną psychiką a minęło kilkadziesiąt lat , wszystko wraca , zwłaszcza przy oglądaniu programów publicystycznych o losie ludzi z podobnym przeżyciem , łzy lecą jak z automatu .
Panie Kazimierzu człowiek wychowany w pełnej rodzinie bez problemów materialnych , nie ma najmniejszego pojęcia o losach tych napiętnowanych i upokarzanych. Dominik kochał swą matkę jak każde dziecko żyjąc nadzieją ze to się kiedyś zmieni .
Wypowiedz dziadka pokazuje jakim zamkniętym w sobie był jego wnuczek , dopóty nic się nie działo do tragedii ,dziadek nie miał pojęcia jakie córka wnuczkowi piekło wyrządziła z konkubentem .
Nie znam chłopaka ,lecz mam odczucie ze jest warte dać mu drugą szansę jako wynagrodzenie za przeżyte krzywdy.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.