Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ciacho czy polityczna emerytura?
1
emem
3 lutego 2018r. o 23:46
~~Pomarańczowoczerwona Imperata napisał(a): Przecież Ty jesteś nikim i burmistrz na żadną kawę czy ciastko do ciebie nie przyjdzie. Co ty sobie ubzdurałeś że coś znaczysz??

Skoro burmistrz chce mnie powolac na swiadka, to znaczy ze cos dla niego znacze ;)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
29
Bernard
4 lutego 2018r. o 0:02
emem napisał(a):
~~Pomarańczowoczerwona Imperata napisał(a): Przecież Ty jesteś nikim i burmistrz na żadną kawę czy ciastko do ciebie nie przyjdzie. Co ty sobie ubzdurałeś że coś znaczysz??

Skoro burmistrz chce mnie powolac na swiadka, to znaczy ze cos dla niego znacze ;)

Z tego co pamiętam z rozprawy to obie strony cię chcą, abyś wyjaśnił jak działa forum z którego korzystają ludzie w ich domach : )

Pomarańczowoczerwona Imperato, co to znaczy, że jest nikim. I co musi zrobić żeby być dla tych stron kimś? Zameldować się w gminie Nowogrodziec? Wtedy potraktują go jak kogoś?

Rozwiń proszę myśl i wytłumacz dlaczego dla ciebie Marcin jest nikim.

bobrzanie.pl
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
4 lutego 2018r. o 3:51
No ... Maniek , widzę jak w Tobie rodzi się facet . Taki z jajami , co to nie boi się o reputację i układy . Sądów się też nie boi. Niech głupki pędzące za mamoną sobie swe prawa przed sądami rozstrzygają . Pomijając wartościowość tzw. trzeciej władzy ... sondownitzwa :)

Jeśli sam to napisałeś i takie są Twe intencje ... mój szacun :)

Lata temu szukałem Trybuna Ludowego , potem straciłem wiarę , że znajdę.

Ale jak przeczytałem słowa te :

"Jeśli jednak będziecie nadal obstawać przy swoim, to obiecuję Wam, że skrzyknę ludzi mojego pokolenia do utworzenia komitetu i w życiu nie wygracie już żadnych wyborów, Wasze miejsca zajmą sensowni ludzie z chęcią do budowania kompromisów, a Was historia zapamięta jako "leśnych dziadków", którzy nie potrafili się dogadać w błahej, nieistotnej sprawie. "

... to pomyślałem sobie , że lokalnie jest pewna nadzieja :)

... przyjmiecie mnie grzesznego do bandy ? :D :D :D

Mi nie chodzi o mamonę , mi chodzi o człowieczeństwo :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Brązowozłota Laurencja niezalogowany
4 lutego 2018r. o 9:38
Radni się sami nie wybierają. Ludzie z jakichś powodów jednak na nich głosują. Wydaje mi się że jednak należy im się szacunek z tego powodu.
Ps. Nie odnoszę się do konkretnych przypadkow. To ogólna uwaga. Dla rządzących i dziennikarzy i anonimowo piszących
~~Złocistozielony Wiciokrzew niezalogowany
4 lutego 2018r. o 10:24
Panie Marcine wymyśla pan sobie temat do swoistego sondażu, niech pan nikogo nie straszy co pan zrobi, proszę pokazać że pan to potrafi, proszę wyjść na scenę polityczną naszego miasta i zacząć oficjalnie działać, jak pan to zrobi to zapewniam mieszkańcy pana dostrzegą a na zaufanie to będzie pan długo pracował. Działanie na rzecz naszego miasta nie polega na skrzyknięciu zapewne fajnych ludzi, to przede wszystkim odpowiedzialność, która jest kosztowna ale odczuć to może dopiero ten co wystawi "dzióbek z norki". Kontestatorem być to fajna rzecz jak na razie to pańska działalność jest jedynie biznesowa. MIEJ PAN ODWAGĘ I WYJDŹ NA TEN "MIEJSKI RING POLITYCZNY"!!!! GADACZY MAMY JUŻ DOSYĆ
1
emem
4 lutego 2018r. o 10:32
Rozwaze to, ale to nie zmienia faktu, ze juz dzisiaj mozemy i powinnismy oceniac tych, ktorzy zostali wybrani i dzisiaj pelnia funkcje publiczna a zachowuja sie nieprzyzwoicie absorbujac nas sprawami blahymi zamiast zajac sie tym do czego zostali wybrani.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~~Niebieskozielona Laurowiśnia niezalogowany
4 lutego 2018r. o 10:38
Bernard napisał(a): Wydaje mi się, że problem z wyborami polega na tym, że nie mamy wyboru. W sumie jesteśmy skazani na te same "postaci" lokalnego samorządu od lat. Zmieniają się miejscami, przeskakują z listy na listę (oczywiście nigdy dla własnego interesu, zawsze pro publico bono). Odnoszę wrażenie (chciałbym się mylić), że ludzie, którzy mogliby wnieść jakąś świeżą krew, myśl, jakość do samorządów, samorządy mają gdzieś, albo już dawno stąd wyjechali.

Trwanie w samorządach tych samych ludzi powoduje u nich potworny przerost ego. Nie trawią krytyki, tracą poczucie humoru, dystans i coraz łatwiej się obrażają. Poza tym na ziemi bolesławieckiej nie istnieje jakakolwiek cywilizowana forma debaty publicznej. Głosy internautów czy portali, listy otwarte czy krytyka... pozostają bez odpowiedzi. Ignoruje się je.

Weźmy przykład wywiadu z panią Świder. Gdyby to była jakaś jakaś normalna cywilizacja, władze gminy odniosłyby się do krytyki, faktami wypunktowałyby błędy myślenia opozycji albo przyznałyby się się do ewentualnych win i zakomunikowałyby co robią aby w przyszłości do podobnych sytuacji nie dochodziło. Gdyby...

Pojawia się materiał krytyczny o radnym. Teoretycznie radny powinien na niego publicznie odpowiedzieć, odnieść się, ustosunkować, wytłumaczyć się wyborcom. U nas wszyscy udają, że problemu nie ma, czekają aż przyschnie.

Wyborców przestało obchodzić uwłaszczanie się władzy na samorządowym mieniu, przestał uwierać nepotyzm, brak wyciągania konsekwencji wobec samorządowych vipów. Sami zaś lokalni politycy doprowadzili do sytuacji, w której wyborcy... nie mają z kogo wybierać. Bo żaden wybór nie daje nowej jakości. Bo nawet ci pozornie opozycyjni często łakną ochłapów z pańskiego stołu bardziej, niż pilnowania tego jak władza rządzi.

Kiedyś Darek Kwaśniewski, dziś Maciek Małkowski jakoś funkcjonują w internecie jako aktywni ludzie reagujący na głosy internautów, krytykę itd. Reszta, moim zdaniem, ma internautów - obecnych w sieci wyborców - głęboko.

I chciałbym aby wyborcy pewnego dnia odwdzięczyli im się tym samym. Tylko do tego muszą mieć jakąś alternatywę.

Panie BERNARDZIE pańska hipokryzja jest większa niż ten szczyt w Himalajach który nigdy zimą nie był zdobyty,poucza pan innych moralności a dla czego pan nie napisze
, że nie dawno założył pan sprawę w sądzie młodemu chłopakowi który pomawiał w internecie pańską córkę .Hołduje pan zasadę Kalego, trochę pokory.
~~Grynszpanowy Czarny niezalogowany
4 lutego 2018r. o 11:36
emem napisał(a): Rozwaze to, ale to nie zmienia faktu, ze juz dzisiaj mozemy i powinnismy oceniac tych, ktorzy zostali wybrani i dzisiaj pelnia funkcje publiczna a zachowuja sie nieprzyzwoicie absorbujac nas sprawami blahymi zamiast zajac sie tym do czego zostali wybrani.

A jakie ma pan zastrzeżenia do pełnienia funkcji burmistrza i sprawowaniu mandatu przez radnego??to są ich prywatne sprawy .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.