~~Granatowoszary Gajowiec napisał(a): W Bolesławcu jest mnóstwo mieszkań i ciągle się budują . Niestety jak ktoś woli siedzieć w domu, brać 500+ , nie pracować i narzekać , że go nie stać na kupno to trudno .
Kombinujcie , kupcie , zbudujcie , wyrwijcie dotacje rządowe ale macie mi zbudować mieszkanie + BO TAK. QRWA co za pokolenie roszczeniowców wyrosło , nawet nie chcę myśleć jakie będą wyrachowane i roszczeniowe dzieci takich ludzi.
A weź się jeden z drugim za robotę , kredyt na 25 lat i będziesz miał swoje WŁASNE M , a jak ci się nie chce , to wynajmuj i nie płacz że drogo , bo kto inny wziął kredyt , kupił i wynajął żeby się spłaciło .
~~Granatowoszary Gajowiec napisał(a): W Bolesławcu jest mnóstwo mieszkań i ciągle się budują . Niestety jak ktoś woli siedzieć w domu, brać 500+ , nie pracować i narzekać , że go nie stać na kupno to trudno .
Kombinujcie , kupcie , zbudujcie , wyrwijcie dotacje rządowe ale macie mi zbudować mieszkanie + BO TAK. QRWA co za pokolenie roszczeniowców wyrosło , nawet nie chcę myśleć jakie będą wyrachowane i roszczeniowe dzieci takich ludzi.
A weź się jeden z drugim za robotę , kredyt na 25 lat i będziesz miał swoje WŁASNE M , a jak ci się nie chce , to wynajmuj i nie płacz że drogo , bo kto inny wziął kredyt , kupił i wynajął żeby się spłaciło .
~~Rudobrunatnyrudawa Gęsiówka napisał(a):~~Granatowoszary Gajowiec napisał(a): W Bolesławcu jest mnóstwo mieszkań i ciągle się budują . Niestety jak ktoś woli siedzieć w domu, brać 500+ , nie pracować i narzekać , że go nie stać na kupno to trudno .
A kto Ci pajacu da kredyt jak jesteś po szkole średniej i pracujesz za 1500 zł?
Wynajmować na wolnym rynku? a co z założeniem rodziny? Tak mają żyć i pracowac po to żeby płacić za wynajem i nic poza tym. Cwaniaku to że Tobie sie wiedzie nie znaczy że inni mają tyle szczęścia i zaradności życiowej, bucu
Zastosowana autokorekta
~Żółtawozielona Miechunka napisał(a): Ten teren nie był zbyt dobry na M+ z uwagi na położenie i komunikację wąskie gardło wiaduktu. Tam teraz są potężne korki a wyobraźcie sobie tam wyjazd z osiedla na skrzyżowaniu koło wiaduktu. Koszmar. Dziwi fakt, że prezydent nie zgłasza żadnych terenów. No ale w sumie na tym by nie zarobił bo lepiej dać TBSowi albo sprzedać i mieć kasę. A co z młodymi małżonkami innymi samotnymi których nigdy nie będzie na to stać? Czekamy prezydencie.
~~Barwinkowa Gunera napisał(a):~Żółtawozielona Miechunka napisał(a): Ten teren nie był zbyt dobry na M+ z uwagi na położenie i komunikację wąskie gardło wiaduktu. Tam teraz są potężne korki a wyobraźcie sobie tam wyjazd z osiedla na skrzyżowaniu koło wiaduktu. Koszmar. Dziwi fakt, że prezydent nie zgłasza żadnych terenów. No ale w sumie na tym by nie zarobił bo lepiej dać TBSowi albo sprzedać i mieć kasę. A co z młodymi małżonkami innymi samotnymi których nigdy nie będzie na to stać? Czekamy prezydencie.
Realizacja chciejstw odnośnie terenów pod M+ jest w naszym grodzie ograniczona. Bolesławiec, mimo, że zamieszkiwany jest przez czterdzieści tysięcy mieszkańców, pod wzgledem powierzchni jest małym miastem. Oława przy podobnej liczbie mieszkańców ma powierzchnię prawie dwukrotnie większą. Dziwi mnie pytanie "co z młodymi małżonkami?". Mnie nikt mieszkania nie dawał w prezencie sam musaiałem na nie ciężko pracować. Jednakże przed jego zdobyciem tułałem się wynajmowanych mieszkaniach. Dzisiaj nasze społeczeństwo ( mam takie wrażenie) dzieli się na ciężko pracujące mrówki i bujające się świerszcze, na których lepszy byt inni muszą zapracować.