~Łososiowy Topinambur napisał(a): Nie ma czegoś takiego jak Polski żyd,albo Polak albo żyd,tutejsi nigdy nie chcieli integracji z Polakami,teraz chcą od Polski odszkodowań (447),za to że tu mieszkali i mogli się rozwijać na naszym "garbie", ot takie podziękowanie
na waszym garbie? jak jestes glooopi to plac. nie trafia do ciebie, ze odszkodowania chca zydzi, ktorzy z polska nie maja nic wspolnego. zydzi powojenni chcieli upanstwowienia, zrzekli sie legalnie swoich majatkow i nie stawiali rozczen. polacy powojenni byli inni. twoi dziadkowie budowali dla swoich dzieci przyszlosc za talerz zupy. ty na to wszystko s.rasz, wszyscy na to ...ja. twoi rodzice zmienili system, chcieli dla ciebie lepiej, na.....li na swoi rodzicow i zaczeli rozdawac to co im wypracowali rodzice, kazdemu kto chcial, kosciolowi, zydom, pier...ej arystokracji, koryciarzom, zachodowi a robotnik nie dostal nic. ty o tym teraz wiesz, wiec s..rasz na nich bo chcesz dla swoich dzieci lepiej i dlatego bedziesz placil zydom a twoje dzieci za to na ciebie nas.r.aja. kazda generacja wierzy w jakis kit wciskany przez koryciarzy ich generacji, kosztem nastepnej generacji, bo sr.aj.a na swoje dzieci i swoj kraj. w czasach prl nie bylo zydow w polsce, wszyscy byli polakami, zydow odkryla solidarnosc i otworzyla im nie tylko oczy ale i drzwi do polskiego kapitalu.
obojetnie ile im zaplacisz teraz, twoje dzieci beda placily podwojnie bo zydzi nie popuszcza jak odkryja ze polacy nie zmadrzeli.
Dopisane 19.05.2018r. o godz. 10:56:
klucznick napisał(a): fobiak napisał(a): klucznick napisał(a):
ty śmieciu po ZŁEJ stronie stoisz koniec rozmowy z tobą.
a co ciebie to boli bucu po jakiej stronie ja stoje, nie stane po twojej stronie, nie stane po stronie twojego wroga bo strony i marginesy mnie nie interesuja. ja stoje w centrum
Zastosowana autokorekta