~~Kasztankowy Powój napisał(a): sprzedawali nam zeptera (garnek)za dolce .odbiór po spłacie,wełnianą zdrową posciel z merynosów dla babci 90-letniej aby mogła spać nago ,będzie zdrowsza ,teraz fotovolty na których zarabia bank, czekam na następny gadżet dla BOGATYCH
~~Zielonoszary Przetacznik napisał(a): sciema marketingowa dla naiwnych i dla ciemnogrodu ze wsi
panele sloneczne w polsce sa nie opłacalne
oferta sponsorowana nie oplaca sie tego gów** montowac
zaden zyst !!!
~~Cyklamenowy Dziurawiec napisał(a):~~Zielonoszary Przetacznik napisał(a): sciema marketingowa dla naiwnych i dla ciemnogrodu ze wsi
zaden zyst !!!
do dlaczego widzimy co raz więcej solarów na domach jednorodzinnych i nie tylko? Nie zapominaj, że to także nieliczona tu ochrona środowiska, w której żyjesz.
~~Cyklamenowy Dziurawiec napisał(a):~~Zielonoszary Przetacznik napisał(a): sciema marketingowa dla naiwnych i dla ciemnogrodu ze wsi
zaden zyst !!!
do dlaczego widzimy co raz więcej solarów na domach jednorodzinnych i nie tylko? Nie zapominaj, że to także nieliczona tu ochrona środowiska, w której żyjesz.
~~Zielonoszary Krwawnik napisał(a):~~Kasztankowy Powój napisał(a): sprzedawali nam zeptera (garnek)za dolce .odbiór po spłacie,wełnianą zdrową posciel z merynosów dla babci 90-letniej aby mogła spać nago ,będzie zdrowsza ,teraz fotovolty na których zarabia bank, czekam na następny gadżet dla BOGATYCH
Jaki Pan rozgoryczony, widzę że z wyżej wymienionych chętnie było korzystane i pewnie złote garnki do dzisiaj spłacane. Haha...Poziom wiedzy porażający.. [/c
a kto bogatemu zabroni?
~~Zielonoszary Krwawnik napisał(a): No nie no głupoty, gdzieś coś dzwoni ,ale gdzie? Skąd te 60% sprawności?! Mówię przecież że rozliczamy się ROCZNIE i mam w pompie czy dzisiaj wybrałem 10 kwh a jutro zrobię 30 kwh. Instalacja ma zrobić 5 czy 10t ys kwh i tyle. Nie ma w tym filozofii jaką mądrzejsi od Cara próbują tu uskuteczniać. Prąd drożeje z roku na rok w 2010r kWh kosztowała koło 0,42zł dziś 0,75zł wzrost ponad 50%. Jestem w stanie udostępnić zainteresowanym rachunek za prąd po roku użytkowania. Proszę o prywatna wiadomosc [email protected]
~~Kasztanowatoczerwony Lilak napisał(a):~~Zielonoszary Krwawnik napisał(a): No nie no głupoty, gdzieś coś dzwoni ,ale gdzie? Skąd te 60% sprawności?! Mówię przecież że rozliczamy się ROCZNIE i mam w pompie czy dzisiaj wybrałem 10 kwh a jutro zrobię 30 kwh. Instalacja ma zrobić 5 czy 10t ys kwh i tyle. Nie ma w tym filozofii jaką mądrzejsi od Cara próbują tu uskuteczniać. Prąd drożeje z roku na rok w 2010r kWh kosztowała koło 0,42zł dziś 0,75zł wzrost ponad 50%. Jestem w stanie udostępnić zainteresowanym rachunek za prąd po roku użytkowania. Proszę o prywatna wiadomosc [email protected]
Tak kolego, na razie może coś tam jesteś do przodu ale tylko dla tego, że sprzedajesz swoją energię do sieci po cenach preferencyjnych. Jak pisałeś ok 75 gr za kWh. Ale nie martw się wszystko do czasu. Nasi politycy zapewne zadbają o to w przyszłosci abyś nie miał za długo zbyt dobrze. Cena kWh sprzedawanej przez operatorów to ok. 50 gr za kWh, czyli sprzedajesz energię drożej niż kupujesz i stąd Twoje oszczędności. Jak by nie te zapisy prawne to ta instalacja nigdy by się nie wróciła. Dlatego montaż paneli w naszym kraju i wiara w te reklamy i bajki opowiadane przez sprzedawców to duże ryzyko finansowe
http://easysolar.pl/sprzedaz-energii-z-fotowoltaiki
http://cena-pradu.pl/tabela.html
Kiedyś trzeba będzie z czegoś spłacić np. 500+ . Jak już spora ilość takich instalacji powstanie na teraźniejszych dogodnych warunkach, Będzie to łakomy kąsek dla polityków aby opodatkować. Jak już ktoś pisał, mieliśmy wiele przykładów, olej opałowy, wiatraki, frankowicze, OFE, to dlaczego nie fotowoltanika? To nie Niemcy kolego, to Polska i polskie realia. Obudź się.