falco napisał(a): nie fobiak ...absolutnie nie
zapytasz dlaczego?
odpowiem natychmiast ...
czytałem o ''odwadze '' wrześniowego ,naczelnego dowództwa i jego ucieczce (ewakuacji-hahahaha) do Rumunii
dzisiejszy rząd niezależne z jakiej opcji politycznej zrobi to samo ...
za nich mam umierać ?...inni też?
ja nie ...
oszołom polityczny zaognia na każdym polu konflikt z Rosją a ja mam za durnia umierać ?
po co?
by ktoś tam kiedyś postawił poległym pomnik a kolejny (nie)rząd go ''dekomunizował '' burząc ?
mam tego dosyć a pieprzenie dzisiejszych ''patriotów'' o polach chwały kiedy zapomina się o tych spod powiedzmy Lenino tylko mnie ciekawi (bo irytować dawno przestało )...do czego się jeszcze posuną ?
falco ty nie masz za rzad umierac, rzad to nie ojczyzna, jesli kochasz ojczyzne to oddasz za nia zycie, niezaleznie od tego, kto twoja ojczyzna rzadzi, jesli pis szkodzi twojej ojczyznie to stan na barykadach i bron jej az do smierci, po smierci i tylko po smierci moga ale nie musza uznac cie za patriote ale nigdy za zycia. to co wszyscy mowia o patriotyzmie to jest zwykly nacjonalizm ale nigdy nie patriotyzm i nie ma sie co dziwic bo oni o tym nie wiedza. lenino nie mialo nic wspolnego z patrityzmem bo tam oni nie walczyli o ojczyzne tylko z niemcami. hubal byl patriota i nikt sie do niego nie umywa.