~~Ciemnokasztanowy Nachyłek napisał(a):~~Niebieskawozielona Gunera napisał(a):~~Platynowa Róża napisał(a):~Rumiana Smagliczka napisał(a): Ja chcę nowych odkrytych basenów!!
Dlaczego jeszcze nie zostały wyremontowane czy raczej odbudowane?
A kasę dasz. Na Leśny Potok dała kasę unia na baseny niestety nie ma dotacji. Koszt odbudowy to pewnie grube miliony
Póki co gów....o dała. Ze względu na zmianę istotnych warunków zamówienia PO wyłonieniu wykonawcy, URZĄD Marszałkowski nie dał dotacji( oni dzielą unijne środki). Obecnie sprawa jest w sądzie kasacyjnym. I jest to ostatni organ odwoławczy, jak tam sprawa padnie to dotacji nie dostaniemy i podatnicy zapłacą całą kwotę.
No ciekawe bo jak widzę dotacja 7 milionów a zwrot 1,3 mil. to reszta skąd nakapała
~~Niebieskawozielona Gunera napisał(a):~~Ciemnokasztanowy Nachyłek napisał(a):~~Niebieskawozielona Gunera napisał(a):~~Platynowa Róża napisał(a):~Rumiana Smagliczka napisał(a): Ja chcę nowych odkrytych basenów!!
Dlaczego jeszcze nie zostały wyremontowane czy raczej odbudowane?
A kasę dasz. Na Leśny Potok dała kasę unia na baseny niestety nie ma dotacji. Koszt odbudowy to pewnie grube miliony
Póki co gów....o dała. Ze względu na zmianę istotnych warunków zamówienia PO wyłonieniu wykonawcy, URZĄD Marszałkowski nie dał dotacji( oni dzielą unijne środki). Obecnie sprawa jest w sądzie kasacyjnym. I jest to ostatni organ odwoławczy, jak tam sprawa padnie to dotacji nie dostaniemy i podatnicy zapłacą całą kwotę.
No ciekawe bo jak widzę dotacja 7 milionów a zwrot 1,3 mil. to reszta skąd nakapała
A gdzie widziałeś te pieniądze? Widziałeś przelew czy tylko zapowiedź, że mieli dać? A może sugerujesz się tablicą stojącą koło Leśnego Potoku, na której to kwota inwestycji i dofinansowania zostały zaklejone?
~~Granatowoszara Truskawka napisał(a): Logiki brakuje w powyższym poście. Miasto finansuje inwestycję, ,a dostaje zwrot w tym przypadku ponad 7 milionów po rozliczeniu inwestycji przez organ nadzorujący, w tym wypadku Urząd Marszałkowski. Natomiast urząd zakwestionował rozliczenie z uwagi na zmianę istotnych warunków zamówienia, po wyłonieniu wykonawcy inwestycji. Miasto wyczerpało już możliwość odwołań i sprawa jest w sądzie kasacyjnym. Jak i tam polegnie to żadnego zwrotu nie będzie. Jaśniej się nie da.
Zastosowana autokorekta
~~Ciemnokasztanowy Nachyłek napisał(a):~~Granatowoszara Truskawka napisał(a): Logiki brakuje w powyższym poście. Miasto finansuje inwestycję, ,a dostaje zwrot w tym przypadku ponad 7 milionów po rozliczeniu inwestycji przez organ nadzorujący, w tym wypadku Urząd Marszałkowski. Natomiast urząd zakwestionował rozliczenie z uwagi na zmianę istotnych warunków zamówienia, po wyłonieniu wykonawcy inwestycji. Miasto wyczerpało już możliwość odwołań i sprawa jest w sądzie kasacyjnym. Jak i tam polegnie to żadnego zwrotu nie będzie. Jaśniej się nie da.
Wytłumaczę jak 5 latkowi. W budżecie po stronie kosztów jest zwrot dotacji. - KOSZTÓW - to mniej więcej oznacza tyle że miasto musi coś oddać. Uważasz że tam siedzą ...e i oddają coś czego nie wzięli.