~Ruda Hakonechloa napisał(a): To niech płacą Ci którzy jeżdżą. Co to ma być. Mi ktoś do paliwa dopłaca? Auto mi ktoś kupił? Za darmo nic nie ma! Ciekawe ile pieniędzy miasto dokłada do tych autobusów? Tych pieniędzy które można przeznaczyć na inne rzeczy z których będzie korzystać zdecydowanie więcej ludzi.
~~Rudobrunatnyrudawa Gęsiówka napisał(a):~Ruda Hakonechloa napisał(a): To niech płacą Ci którzy jeżdżą. Co to ma być. Mi ktoś do paliwa dopłaca? Auto mi ktoś kupił? Za darmo nic nie ma! Ciekawe ile pieniędzy miasto dokłada do tych autobusów? Tych pieniędzy które można przeznaczyć na inne rzeczy z których będzie korzystać zdecydowanie więcej ludzi.
Bardzo dobre porównanie i odniesienie! Uważam, że są potrzebniejsze sprawy które dotyczna w zasadzie nas wszystkich - np. szpital. Miasto współrządzi w powiecie i zamiast rozwinąć i unowocześnić szpital to daje ludziom nieświeżą kiełbasę wyborczą.
~Trzmielina napisał(a): Gdyby to bylo takie proste jak w grze ze decydujemy na co srodki przesunac. Nie wiemy z jakich zrodel i na jakie konkretne cele można finansowac.
~~Rudobrunatnyrudawa Gęsiówka napisał(a): Uważam, że są potrzebniejsze sprawy które dotyczna w zasadzie nas wszystkich - np. szpital. Miasto współrządzi w powiecie i zamiast rozwinąć i unowocześnić szpital to daje ludziom nieświeżą kiełbasę wyborczą.
~~Białawoszary Oczar napisał(a):~~Rudobrunatnyrudawa Gęsiówka napisał(a): Uważam, że są potrzebniejsze sprawy które dotyczna w zasadzie nas wszystkich - np. szpital. Miasto współrządzi w powiecie i zamiast rozwinąć i unowocześnić szpital to daje ludziom nieświeżą kiełbasę wyborczą.
W bolesławieckim szpitalu nie leżałem już gubo ponad 20 lat. I mam nadzieję utrzymać ten stan rzeczy. Od kiedy wprowadzono darmowe autobusy, auto większość czasu spędza w garażu i jedzie jak trzeba coś przewieźć albo nie ma o tej porze autobusu.
Idąc twoim tokiem rozumowania to należałoby zamknąć szpital a więcej zainwestować w komunikację miejską. Liczba osób jeżdżących autobusami z pewnością jest o wiele większa niż liczba pacjentów naszego szpitala.