~~Brudnoszary Pierwiosnek napisał(a): Dla dobra społecznego lepiej nie zmieniać układu władzy. jak to nastąpi czeka nas wymiana naczelników, kierowników i innych funkcyjnych osób w urzędach na terenie miasta i gminy. Nie wiem czy to jest dla mieszkańców korzystne.
~~Jasnogranatowa Kalmia napisał(a):~~Brudnoszary Pierwiosnek napisał(a): Dla dobra społecznego lepiej nie zmieniać układu władzy. jak to nastąpi czeka nas wymiana naczelników, kierowników i innych funkcyjnych osób w urzędach na terenie miasta i gminy. Nie wiem czy to jest dla mieszkańców korzystne.
Czy znasz takie powiedzenie ,,Umarł Król niech żyje Król "Nikt nie będzie wymieniał hurtowo naczelników a oni sami bardzo szybko zaczną lubić i szanować nowego Szefa.
~~Jasnoróżowy Zaślaz napisał(a):~~Jasnogranatowa Kalmia napisał(a):~~Brudnoszary Pierwiosnek napisał(a): Dla dobra społecznego lepiej nie zmieniać układu władzy. jak to nastąpi czeka nas wymiana naczelników, kierowników i innych funkcyjnych osób w urzędach na terenie miasta i gminy. Nie wiem czy to jest dla mieszkańców korzystne.
Czy znasz takie powiedzenie ,,Umarł Król niech żyje Król "Nikt nie będzie wymieniał hurtowo naczelników a oni sami bardzo szybko zaczną lubić i szanować nowego Szefa.
Bać powinny się tylko te osoby dla których stworzono niepotrzebne miejsca pracy a ich kwalifikacje są mizerne. Takich przeżuwaczy naszych pieniędzy jest naprawdę dużo. Mam nadzieję, że nowa ekipa pozbędzie się ich bez mrugnięcia okiem a oni bez problemu znajdą w Bolesławcu bardziej produktywne zajęcie.
~~Brązowawa Wiśnia napisał(a):~~Jasnoróżowy Zaślaz napisał(a):~~Jasnogranatowa Kalmia napisał(a):~~Brudnoszary Pierwiosnek napisał(a): Dla dobra społecznego lepiej nie zmieniać układu władzy. jak to nastąpi czeka nas wymiana naczelników, kierowników i innych funkcyjnych osób w urzędach na terenie miasta i gminy. Nie wiem czy to jest dla mieszkańców korzystne.
Bać powinny się tylko te osoby dla których stworzono niepotrzebne miejsca pracy a ich kwalifikacje są mizerne. Takich przeżuwaczy naszych pieniędzy jest naprawdę dużo.
Mam nadzieję, że nowa ekipa pozbędzie się ich bez mrugnięcia okiem a oni bez problemu znajdą w Bolesławcu bardziej produktywne zajęcie.
Tylko ci starzy pracownicy chociaż byli wybierani na podstawie konkretnych przepisów i jakichkolwiek zasad, które pis wyciął byleby swoich wciskać (już nawet doświadczenie i wykształcenie nie są potrzebne). I tak po czystkach w ARiMR, ANR (obecnie KOWR), RZGW (obecnie wody polskie), KRUS, ZUS, Urzędach Wojewódzkich itp zasiedli na stanowiskach kierowniczych ludzie z przypadku (czasem nawet wózkowi i sprzedawcy sklepowi) itp, byle z partyjną legitymacją PIS. Teraz przyszedł czas na samorząd, byleby był wierny jedynie słusznej partii. Nawet ordynację wyborczą zmieniają pod siebie, byleby raz zdobytego koryta już nigdy więcej nie stracić. Tak wygląda dojna zmiana...