PIS-PO-PRL napisał(a): w 2020 albo 2021 będzie spis powszechny. Idę o zakład, że ponad 80% przepytanych zadeklaruje przynależność do KK. Publicznie sami buntownicy, w zaciszu domowym modlą się prawie wszyscy :D
Ja jestem buntownikiem , ale modlę się do Stwórcy . A Stwórca już tyle razy mi pomógł ... kiedyś , dawno temu matka mojego syna , gdy się zorientowała , że jest w ciąży postanowiła zabić Małego . Stwórca pomógł i Mały dzisiaj jest trochę wyższy ode mnie :D
Żeby jeszcze uczeń przerósł mistrza :D Ale warto się modlić PRL. Od lat powtarzam , że solidny proboszcz i wikary , oraz siostra zakonna z kręgosłupem moralnym , to też dobrzy Ludzie . Obecna nagonka na KK moim skromnym zdaniem do sygnał apokalipsy św . Janka z Padmos. Tak miało być i się sprawdza , ale pytanie brzmi do kogo się modlimy. Nawet czołowy ateista Dawkins przyznał , że istnieje Absolut , Naczelny Projektant Wszechświata ... Stwórca. Mądrzy modlą się do Stwórcy , głupi do żydowskiego Jahwe autora pisma świętego , znanego jako Elochim :) Taki Jezus do dzisiaj jest wqurwiony , że nazywają Go panem. Kto widzi w Jezusie pana , nie przyjaciela , to gówno wie i zrozumiał nawet z czterech podstawowych ewangelii , nie mówiąc o tych zakazanych przez bandytów w koloratkach i tiarach.
Nie bronię kleru , jestem pewien , że większość purpuratów i autorytetów będzie musiała powtórzyć lekcję reinkarnacji , bo jest Ewangelia Judasza , gdzie Jezus jasno i wyraźnie mówi , że nie żyjemy tylko raz i każdy musi się wyspowiadać przed Stwórcą , nie przed człowiekiem :)
Dopisane 06.10.2018r. o godz. 10:57:
Jezus w Ewangelii Judasza mówi o Stwórcy KREACJA . Ale jeśli kto wierzy w ewolucję i przypadek , to trzeba rozpatrzeć prawdopodobieństwo , że sto małp przy kompie napisze " To by , or not to by " :D Choćby jedna. Nie ma przypadku , wszystko zostało zaprojektowane i trzeba się z tym pogodzić. Problem polega na tym , że Stwórca ma swą ... zakładam , dla zabawy ... ciemną stronę . Nie potrafię tego jeszcze sprecyzować , ale czuję. Może to kwestia tego , że Stwórcy też trzeba wybaczyć grzechy , jak On i nam wybacza :) Od kogo mamy się qurde uczyć ? :D Przecież nie od głupków :)